Gazete Hakimiyet

AK Partili Pendik Belediyesi, mülkiyeti Devlet Demir yollarına ait olan bir alanı cami yapmak üzere kiralama kararı aldı.
Pendik’in Batı mahallesinde bulunan ve Topselvi minibüslerinin durağı olarak bilinen yerdeki tarihi alan talan ediliyor. İçinde tarihi binanın da bulunduğu ve mülkiyeti Devlet Demir Yollarına ait olan arsanın bir bölümü cami yapılmak üzere Pendik Belediyesi tarafından kiralanmasına karar verildi.
“CİN” GİBİ DEĞİŞİKLİK
Pendik Belediyesi Batı mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Devlet Demir Yollarına ait olan arazi için 2019 yılında imar planı değişikliğine gitti. Ahmet Cin, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından 8 ay sonra söz konusu arazi üzerinde imar planı değişikliğine gitti. 799 ada 24 parsel üzerinde kayıtlı olan arazi İmar planı değişikliği ile 18 Ekim 2019 tarihinde ikiye bölünerek 799 ada 28 ve 799 ada 29 nolu iki adet parseller oluşturuldu.    
CAMİ ALANI YAPILDI
18 Ekim 2019 tarihinde yapılan değişiklikte iki parsele çevrilen alanda 799 ada ve 29 nolu 83 metre karelik alan Cami alanı olarak imar planına işlendi.  Soyadı gibi “Cin”ce planlar ortaya çıkaran Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin şimdi ise 83 metre karelik arsaya cami yapmak üzere düğmeye bastı. Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik müftülüğünün dini tesis olarak ayrılan 799 ada 29 nolu parsel üzerine cami yapılmasını talep ettiği gerekçesiyle alanın Devlet Demir yollarından 10 yıllığına kiralanması için konuyu Meclise taşıdı.
KİRALANMASINA ONAY VERİLDİ
Temmuz ayı Belediye Meclisinde gündeme gelen ve tartışmalara neden olan kararla 83 metre kareden oluşan 799 ada 29 nolu parselin cami yapılmak üzere Devlet Demir Yollarından kiralanmasına AK Partililerin oylarıyla karar alındı. Kararda “Batı Mahallesi, 799 ada 29 parsel sayılı 1089, 83 metrekare alanlı, mülkiyeti TCDD’ye ait taşınmazın Belediyemizce cami imalatı yapılabilmesi için TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nden 10 yıllığına kiralanması uygun görülmüştür.” denildi.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Pendik Belediyesi’nin Paha biçilemez alanı önce iki parsele çıkartıp daha sonra da 83 metre karelik bölümünü cami alan olarak ayırması ve şimdi de TCDD’den kiralayarak cami yapma kararı ise kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.  Eylem yapmaya hazırlanan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden Pendik Belediyesi’ne tepki göstermeye devam ediyorlar. Sosyal medya üzerinden bu alanın kültür, sanat alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar  tek yumruk olurken Belediye Başkanı Ahmet Cin’in bu kararından vaz geçmesini istediler. 83 metre karelik bir alana cami yapılmasının mümkün olmadığını da dile getiren Pendikliler, “Batı Mahallesi’nde bulunan TCDD’ye ait arazinin, Pendik’te El Sanatları ile uğraşan insanların ürünlerini sunduğu bir alan olmasını istiyoruz. Haftanın 1 yada 2 günü de köylü pazarı olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda yine haftanın belli günleri sokak sanatçılarının gösterileri bu alanda yapılabilir”dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ