Gazete Hakimiyet

Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi’nde Kartal İlçe Başkanlığı el değiştirdi. Geçtiğimiz hafta ismi kurucu ilçe başkanlığında geçen iş adamı Fikret Poyraz’ın vaz geçmesi üzerine yerine deneyimli siyasetçilerden Orhan Nurman atandı.
Yeni kurulan Memleket Partisi’nde kurucu ilçe başkanları belirlenmeye devam ediyor. Hafta sonu yapılacak olan İl Başkanlığı açılışı öncesinde, Kartal ilçe başkanı değişti. Memleket Partisi’nin kurucu ilçe başkanlığına siyasetin deneyimli isimlerinden Orhan Nurman atandı. 1994 yılında Doğru Yol Partisi’nin Kartal İlçe Başkanlığı yapan Orhan Nurman, 2009 yerel seçimlerinde de DSP’nin Kartal Belediye Başkan adayı olmuştu. Siyasal bilimler fakültesi mezunu olan Orhan Nurman, Türk Hava Kurumu başkanlığının yanı sıra Kızılay Pendik Şubesi’nde de görev almıştı.
POYRAZ “ATANMAMIŞTIM”
Geçtiğimiz hafta Kartal kurucu ilçe başkanlığına atandığı kamuoyuna yansıyan iş adamı ve sporcu Fikret Poyraz ise, görevi resmi olarak almadığını söyledi. Kendisinin il başkanlığına ziyaret ettiğini ve daha sonra da Kartal İlçe Başkanlığı görevi teklif edildiğini bildiren Poyraz, “Bana Kartal ilçe başkanlığı teklif edildi. Ben düşünme aşamasında iken, ismim ilçe başkanı olarak ilçemizde lansedildi. Bunun üzerine de görevi kabul etmiş gibi oldu. Ama resmi olarak görevlendirilmem gerçekleşmemişti. İşlerimin yoğunlaşması ve belli bir süre Bulgaristan’da olacağımdan dolayı İl Başkanı ile görüşerek affımı istedim. Memleket Partisi biraz da teşkilatlanma sürecini hızlı tutmak istediği için kendilerine engel olmak istemedim. Bunun üzerine de başka bir arkadaş ilçe başkanlığına atandı”dedi.
SİYASİ TECRÜBESİ VAR
Kendisinin de tercihi Nurman’dan dolayı olduğunu kaydeden Altunoğlu, “İlçe Başkanlığına getirilen Fikret bey, işlerinin yoğunluğundan dolayı affını istedi. Bunun üzerine Kartal İlçe Başkanlığı için başvuranlar arasında bulunan Orhan Nurman isminde İstanbul İl Yönetimi olarak  karar verdik. Kurucu ilçe başkanlığına atanan Orhan Nurman’ın tecrübeli bir isim. Siyasetin her kademesinde görev yapan ve Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan bir arkadaşımız. İlçemizde başarılı olacaktır ve Kartal’ı kucaklayıcı bir yönetim kurulu oluşturacağına inancımız tamdır”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ