Gazete Hakimiyet

YÜKSEL NE DEDİ?

YÜKSEL NE DEDİ?

Pendik Belediyesi’nin 45 günde kendi imkanlarıyla tamamlanarak açtığı ve CHP ile AK Parti arasında polemiklere neden oyan Aydos Orman yolu ile ilgili tartışmalara Belediye Başkanı Gökhan Yüksel son noktayı koydu.
Pendik Belediyesi üç ilçeyi birbirine bağlayan Aydos Orman Yolu’nun kendi sınırları içinde kalan
1,5 km’lik bölümünü 8 metrelik genişliğe çıkartarak çift geliş gidiş şeritlerle yenilemişti. Yolun açılmasıyla birlikte Aydos Orman Yolu AK Parti ile CHP arasında polemiğe neden olmaya başladı. Tartışmalara Aydos Orman yolunda incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de katılmıştı. Kartal Belediye Meclisinde de iki partinin meclis üyeleri arasında polemiklere neden olan Aydos Orman Yolu ile ilgili olarak Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ilk kez konuştu. Düzenlediği basın toplantısında
yolun yenilenme çalışmalarının zorluklarını anlatan Başkan Yüksel, “Öncelikle Pendik Belediyesini bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Çok Güzel bir yol olmuş. Ancak Kartal bölgesi içinde kalan 1,5-2 km. bölümde bu çalışmanın yapılması kolay bir iş değil.Aydos orman yolu hem SİT alanı hem de ormanlık bir bölge. Yol kenarlarında tamamı tapulu yerleşim alanları bulunuyor. Buraların kamulaştırılması gerekiyor. Bunun için kolay değil. Ayrıca ara sokaklardaki durumda ortada. Yapılacak basit bir çalışma oraları tatmin etmeyecektir. İçinde ara bağlantı yolları ve viyadüğünde bulunduğu 10 yıldır planlanan bir çalışma var, ancak söylediğim gibi kamulaştırma işimizi zorlaştırıyor. Kaldı ki; İBB’nin ulaşım Koordanisyon komisyonu da çözüme kavuşturamadı. Master planı olmadan yapılması mümkün değil” dedi. Kartal bölgesi içinde kalan kısımların asfaltlanacağını dile getiren Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ” Bizim ilçemiz sınırları içinde kalan mevcut yolun bakım ve onarımını yaparak asfaltlama çalışmalarını gerçekleştireceğiz”diye konuştu.  




ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ