Gazete Hakimiyet

Yeni annelere özel tüyolar!..

Yeni annelere özel tüyolar!..

Yeni anne olduysanız, bu tüyolara kulak verin…

Sözcü’nün haberi…

1 Mümkün olduğu kadar ailenizden, arkadaşlarınızdan destek almaya bakın. Ve sakın yardım almaktan utanmayın. Yanı başınızda bir bebek varken en basit şeyleri yapmak bile vaktinizi alacaktır. Bu yüzden her türlü yardıma açık olacaksınız.

2 Kendinizi eve kapatmayın, arada sırada dışarı çıkın. Sizin gibi yeni annelerle tanışmak ve onlardan tavsiyeler almak sizi rahatlatacaktır.

3 Anneliğe ve bebeğinizin ihtiyaçlarına karşılık vermek ilk zamanlarda biraz zor gelebilir, öyleyse alışmak için kendinize zaman tanıyın.

4 Misafirliğe gelmek isteyenlere uygun değilseniz hayır demesini bilin. Ya da ziyarete gelenlere hizmet etmek yerine onlar size hizmet etsin. Kendinizi çok yormamaya çalışın.

5 Bebeğinizle evinizde güzel saatler geçirmeye bakın. Altı kuru, karnı tokken en sakin olduğu zamanlardır. Onun bu anlarının tadını çıkarın ve kucağınıza alıp şefkatinizi gösterin. Bu, ona olduğu kadar size de çok iyi gelecektir.

6 Bebeğiniz uyuduğunda siz de uyuyun. Belki söylemesi biraz zor ama denemekten ne çıkar? On dakika bile uyusanız kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

İletişimin ipuçları

Yakın temas kurun
Bebeğinizi kucağınıza alın ve yüzünüze yaklaştırın. Birbirinizin gözlerinin içine bakmak onu heyecanlandıracaktır.

Masaj yapıp okşayın
Altını değişirken ya da banyo yaptırırken masaj yapın, onu sevip okşayın. Bu şekilde aranızdaki bağ güçlenir ve masaj sayesinde rahat bir uyku çeker.

Teni teninize değsin
Bebeğinizi yanı başınıza yatırarak ona sokulun. Kokunuzu, sıcaklığınızı ve kalp atışınızı hisseden bebeğiniz bu şekilde kendini güvende hissedecektir.

Onunla konuşun
O gün yaptıklarınızı kısaca miniğinize anlatın. Bunu yaparken saçma bir şey yaptığınızı düşünmeyin. Aksine konuşmanız onu rahatlatacak ve algılama becerisinin gelişmesini sağlayacak.

Şarkılar söyleyin
Karga gibi sesiniz olsa da hiç problem değil. Başkalarına söylemediğiniz sürece sorun yok. O sizin sesinize her şekilde hayran.

Oyunlar oynayın
Her zaman oyun oynamak için ona vakit ayırın. Altını değiştirirken, banyo yaptırırken çeşitli minik oyunlar uydurun, eğlenceli vakitler geçirin.

Birlikte dans edin
Açın müziğin sesini, alın bebeğinizi kucağınıza, başlayın dansa. Emin olun onun da çok hoşuna gidecek, annesiyle yakın olmaktan büyük bir mutluluk duyacak.

Kitap okuyun
Anlasın anlamasın ona her gün az da olsa biraz kitap okuyun, resimler gösterin. Bu şekilde algılama gücü gelişecek ve aranızdaki bağ git gide kuvvetlenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ