Gazete Hakimiyet

VEBALİNİ KİM ÇEKECEK?

VEBALİNİ KİM ÇEKECEK?

İstanbul Büükşehir Belediyesi’nin Adalar’da faytonları kaldırmak için satın aldığı atlar muhafa edildikleri ahırlarda tek tek ölüyor.
Türkiye İBB’nin kaybettiği Adalar’daki at skandallarıyla çalkalanırken, ortaya her geçen gün yeni bir detay çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl hayvanseverlerin baskılarına dayanamayarak tek ulaşım aracı fayton olan Adalar’da bu araçları kaldırmıştı. İBB faytonculardan atları da satın almıştı.
YÜREKLERİ SIZLATTI
Hatay’ın Dörtyol Belediyesi’ne hibe edilen atların kaybolması üzerine gözler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde olan diğer atlara çevrildi. Kamuoyu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na atların nerede olduğunu sorarken, her gün yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. İBB’nin satın aldığı atlardan 226’sının bakımsızlıktan öldüğü öğrenildi. Bakımları yetersiz kalan atlar her geçen gün bekledikleri ahırlarda zayıf düşerken, önceki gün bir atın daha öldüğü ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntüler yürekleri sızlattı.
ÖLÜMLERİ DOĞRULADILAR
Atların nerede olduğu yönündeki sorulara her gün muhatap olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklama da ahırlarda bekletilen atların ölümlerini doğruladı. İBB şimdiye kadar 226 atın öldüğünü yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.
KAYIT DIŞI İLAÇLAR KULLANILDI
CHP’li Adalar Belediyesi’nde görev yapan Mustafa Ün isimli bir veterinerin ise 2019 yılında atlara kayıt dışı ilaç verdiği belirlendi. İl Tarım Müdürlüğü, 2019 yılında atların bulunduğu Adalar’daki ahırlara ani bir baskın düzenledi. Yapılan denetimlerde Adalar Belediyesi’nde görevli veteriner Mustafa Ün’ün kullanılması sakıncalı olan ve kayıt dışı ilaç bulundurduğunu ve bu ilaçların da atların bakımı için kullandığını tespit etti.
BELEDİYE’YE CEZA
Adalar Belediyesi hakkında yapılan suç duyurusunun ardından, Adalar Sulh Ceza Hakimliği Adalar Belediyesi Veteriner Hizmetleri’nin, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 13. maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle Adalar Belediyesi’ni 11 bin 368 TL idari para cezasına çarptırdı. Bu arada atların iki tanesinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hediye edildiği belirtildi.
HAYVANSEVERLERDEN TIK YOK
Bu arada faytonların kaldırılması için her gün Adalar’da eylem yapan ve günlerce İBB önüne çadır kuran hayvanseverler ise atların akıbetiyle ilgilenmiyorlar. Skandalların ortaya çıkmasından bugüne kadar “atlar ölüyor” diye bağıran hayvanseverlerin sesleri çıkmıyor. Faytonları ellerinden alınan Adalılar ise “Sözde hayvanseverlerin Adalar’da yaptıkları eylemlerin birer proje olduğunu düşünüyoruz. Ellerinde pankartlar ile kapımızdan ayrılmayanlar şimdi seslerini bile çıkartamıyorlar. Biz değil, İBB atları öldürüyor”dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ