Gazete Hakimiyet

TEMSİL EDİLMEDİ!

TEMSİL EDİLMEDİ!

Kartal’da Kaymakamlık, Belediye ve AK Parti arasında yaşanılan bir çok polemiklere bir yenisi daha eklendi. Kaymakamlığın düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü’ne Kartal Belediyesi temsil edilmedi.
Türkiye 2016 yılında büyük bir darbe girişimine sahne oldu. FETÖ terör örgütü mensubu bir takım askeri personel, AK Parti hükümetini düşürmek amacıyla silahlı darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz akşamı başlayan ve 16 Temmuz sabahının ilk ışıklarına kadar süren çatışmalarda 104’ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300’den fazla kişi hayatını kaybetti, 1491 kişi yaralandı,

RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ
Yaşanılan olayların ardından kanunla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edilerek resmi tatil oldu. Her yıl düzenlenen törenlerle 15 Temmuz şehitleri anılıyor. Kartal Kaymakamlığı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Kaymakam Abdullah Demir başkanlığında 06-07-2022 tarihinde toplantı yaparak düzenlenecek program belirlendi. İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile “Türkiye Aşkına” temasıyla düzenlenen yıl dönümü törenlerinin programı tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Kaymakamlık tarafından 08-07-2022 tarihinde Kartal Belediyesi’ne de ulaştırıldı.

DAVET VAR, KATILAN YOK
15 Temmuz’da Kaymakam Abdullah Demir başkanlığında aralarında Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile diğer protokol mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilmesi organize edilen şehit yakınları, gazilerin de katıldığı şehit mezarlıkları ziyaretlerine CHP’li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel katılmadığı gibi Belediye temsil de edilmedi.  Böylece ilçe Kaymakamı Abdullah Demir’de davetli olmasına rağmen Belediye’nin bir çok törenlerine katılmaması üzerine iki kurum arasında gün yüzüne çıkmayan krize bir yenisi daha eklendi.
İLÇE BAŞKANINDAN TEPKİ
CHP’li Kartal Belediyesinin törenlerde temsil edilmemesine AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek ise tepki gösterdi. Sosyal Medya hesabı üzerinden açıklama yapan Taşyürek, ” Kartallılar bize sorduğu için, bizde buradan soruyoruz? Kartal Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmî anma programlarına CHP’li Kartal Belediyesi neden katılmadı? CHP’li Kartal Belediyesi için; 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ne ifade ediyor? “dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ