Gazete Hakimiyet

SOĞUK SAVAŞ BÜYÜYOR

SOĞUK SAVAŞ BÜYÜYOR

Adalar Belediyesi’nin 2020 yılı kesin bütçe hesabı Belediye Meclis toplantısında, AK Parti ve DSP’li Meclis üyelerinin de destek vermesiyle, CHP’lilerin oylarıyla red edildi. 
SOĞUK SAVAŞ
Seçimlerin ardından bir yıl sonra Belediye Başkan Yardımcılığı görevlendirmesi sırasında başlayan CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile Başkan Erdem Gül arasındaki soğuk savaş devam ediyor. Başkan Yardımcısı M. Dündar Traş’ın haksız yere istifaya zorlanarak yerine Belediye Başkanı Erdem Gül’e yakınlığı ile bilinen Engin Çelik  başkan yardımcılığı koltuğuna oturtuldu. Bunun üzerine başlayan tartışmalara yenileri de eklenirken, Gül’e karşı CHP’li Meclis Üyelerinden M.Dündar TIRAŞ, Nesrin KARANFİL, Fatma BUCAK bayrak açtılar.
KESİN BÜTÇE RED EDİLDİ
Daha önce Belediye Başkanı Erdem Gül’ün isteğiyle gündeme getirilen borçlanma yetkisi de yine CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla red edildiği Adalar Belediyesi’ndeki kriz ise son yapılan Meclis toplantısında da damgasını vurdu. Muhalif görüşmelerinin de yapıldığı 2020 yılı kesin bütçe hesabının karara bağlandığı Meclis toplantısında, yapılan oylama da Belediye Başkanı Erdem Gül, Başkan Yardımcısı Engin Çelik, CHP’li Meclis üyelerinden Haluk Salih Derman, Rıza Çiftçioğlu, Metin Önal 2020 hesaplarının kesinleşmesi yönünde oy kullandılar. AK Partili Meclis Üyeleri İsmail Hakkı Durmuş, Kemal Türkyılmaz ve Nesrin Deriş, DSP’den Muzaffer Yıldırım ile birlikte oy kullanan CHP’li Belediye Meclis Üyelerinden M. Dündar Traş, Nesrin Karanfil, Fatma Bucak red yönünde oy kullandılar. Bunun üzerine Adalar Belediyesi’nin  2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı red edilerek Meclisten geçmedi. Aynı Meclis toplantısında, Belediye’nin yasaklanmasını istediği jiletli tellerin kullanılmasının yasaklanmasına yönelik talebi de 5 kabul oyuna rağmen 7 oyla kabul edilmedi.
BAŞKANI ZOR GÜNLER BEKLİYOR
Adalar’da yerel iktidarı elinde bulunduran CHP’de Belediye Başkanı Erdem Gül, Meclis üyeleri arasında birlik ve beraberliği sağlayamazken, hakimiyetini ise her geçen gün biraz daha kaybediyor. Şimdiye kadar iki kritik konunun Belediye Meclisinde CHP’lilerin AK Parti ve DSP ile ittifak yaparak geri dönmesi bundan sonraki süreçte de Başkan Erdem Gül’ü zor günlerin beklediği sinyalini veriyor. Belediye Başkanı Erdem Gül ile kendisine bayrak açan CHP’li Meclis üyelerinin arasındaki soğuk savaşın giderilmesi noktasında ilçe ve il yöneticilerinin devreye girmesine rağmen başarısız kalındığı siyasi kulislere yansıdı. Meclis üyeleriyle yıldızı bir türlü barışmayan Başkan Erdem Gül’ün bir çok konuyu Belediye Meclisine getirmeden İBB aracılığıyla halletmeye çalıştığı da belirtiliyor. Ancak Adalar Belediye Meclisinin devre dışı bırakılmasına sıcak bakmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanı Erdem Gül’den özellikle CHP’li Meclis üyeleriyle arasındaki sorunun giderilmesini, birlik beraberliğin sağlanmasını istediği öğrenildi. İmamoğlu’nun Gül’e “Mecliste görüşülmesi gereken konuları orada geçirin, ondan sonra bana gelin. Başka türlü olmaz” dediği de belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ