Gazete Hakimiyet

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Pandemi önlemleri kapsamında iki aydır yapılmayan Kartal Belediye Meclis toplantısı, normalleşme sürecinin başlamasıyla toplandı. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında yapılan Mayıs ayı ilk meclis oturumuna İYİ Partili İbrahim Yıldırım Ateş ile AK Partili Haydar Göksoy arasında yaşanan polemik damgasını vurdu. AK Partili Haydar Göksoy çok sert sözlerle eleştirdiği Ateş’in Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından uyarılması gerektiğinin de altını çizdi.
ORTAM GERİLDİ
İYİ Partili Meclis Üyesi Ateş, AK Partiyi, aşı, ekonomi ve son günlerin gündemini oluşturan 128 milyar dolar ve Sedat Peker olaylarıyla eleştirdi. Ateş’in sarfettiği, “Sabah-akşam genelge çıkarıyorlar. Piyasalar bir anda karışıyor. Kanun yok, danışma yok. Kafalarına göre yapıyorlar. Böyle bir ülkeye hangi işadamı yatırım yapar? Bu ülkede hukuk güvenliği yok.Türkiye’nin geldiği ortama bakın. Mafya dediğiniz adamlar ülkeyi karış, karış gezip AK Partilerle beraber  mitingler yaptılar. Tek bir adam ile beceriksiz çevresinin gerçeklerden kopmuş yönetiminin bedelini biz 83 milyon ödüyoruz” dedi.
“SIKINTILI SÜREÇ BAŞLAR”
İYİ Partili İbrahim Yıldırım Ateş’in Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in gazıyla ve sokak ağzıyla Mecliste rüzgar yapmakla suçlayan Göksoy, kendisinin uyarılmaması halinde meclisin bir saygınlığının kalmayacağını ve sıkıntılı sürecin başlayacağını kaydetti. Konuşmasında İYİ Partili İbrahim Yıldırım Ateş’i daha önceki konuşmalarından dolayı uyarma gereksiniminde bulunmadığını belirten AK Partili Haydar Göksoy, “Çünkü geldiği yer, bulunduğu parti belli. Keşke CHP’nin Meclis üyeliği yapacağına, binlerce oy aldıkları İYİ Partinin Meclis üyeliğini yapsa daha düzgün daha sağlam olacak. CHP’li Belediye Meclis üyesi buraya (Kürsüye) çıkıp allandıra ballandıra anlatıp alkış almıyor. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Pazartesi günleri yapılan Meclis toplantılarına genellikle katılıyor. İYİ Partili özür dilerim CHP’li İbrahim Ateş, belediye başkanının hoşuna gidecek tavır ve davranışlarda bulunuyor” dedi.  Ateş’in okuduğu metnin de başkaları tarafından yazıldığını iddia eden Göksoy,” Bir Meclis üyesine böyle seviyesiz konuşma yakışmıyor, Sokak ağzıyla konuşmasını AK Parti gurubu adına şiddetle kınıyorum”dedi.  
PEKER-AKŞENER İLİŞKİLERİ
AK Partili Haydar Göksoy, konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Sedat Peker arasındaki ilişkiyi de gözler önüne serdi. Sedat Peker’in attığı Meral Akşener ile ilgili “Bir kenarda, bir çok şahidin huzurunda Meral Akşener, benimle kulak kulağa ne konuşmuştur? Bence bununla ilgili suç duyurusunda bulunması daha doğru olacaktır. Meral Akşener eğer suç duyurusunda bulunacaksa 1997 yılında işlenen barmen cinayetinin hemen sonrasında kendisi İçişleri Bakanıyken, ortak tanıdığımız birinin gizli organizasyonu ile benimle ne için görüştü? Asıl bunun için suç duyurusunda bulunmalıdır” tweetlerini meclisin gündemine taşıdı.
“MECLİS ÜYELİĞİ YAP”
Ateş’i sarfettiği 128 milyar dolarla ilgili sözlerine de cevap veren Göksoy, “İki yıldır Meclis üyesisin. 128 milyar doları kendi milletvekiliniz ne olduğunu anlattı. Sen açık verilen 130 milyon TL’nin hesabını yap. Siyasette çok gençsin, önün açık bu uslupla konuşursan batarsın, çıkamazsın”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ