Gazete Hakimiyet

MÜDÜR İSTİFA ETTİ!

MÜDÜR İSTİFA ETTİ!

Geçtiğimiz hafta yapılan Belediye Meclis toplantısında, 2020 yılı kesin hesaplarının onaylanmadığı Adalar Belediyesi bugünde bir istifa ile sarsıldı.
Adalar Belediyesi’nin 2020 yılı kesin hesapları geçtiğimiz hafta yapılan Belediye Meclis toplantısında görüşüldü. Toplantıda AK Parti, DSP’li üyeler ile birlikte üç CHP’li Meclis üyesi de kesin hesaplara ret oyu vermişlerdi. Adalar Belediyesi Kesin Hesabına ret oyu veren CHP’li meclis üyeleri, neden ret kararı verdiklerine ilişkin koydukları şerh ile tüm dikkatleri üzerilerine topladılar. Şerhte, “Öncelikle amacımız meclis çalışmalarını sekteye uğratmak ve geciktirmek değildir. Gerçekleşen gelir ve gider arasında 5 milyon 400 TL olmasına rağmen 2020 yılı giderlerinin 11 milyon 185 bin TL’lik kısmının ödenmediği ayrıca SGK vergi ödemelerinin yapılmadığı anlaşılmıştır. 2021 yılına devrettiği görülmektedir. Oysa gelir ve gider arasındaki fark 5 milyon 400 TL’dir. 2020 yılı içerisinde borçlanma yetkisi verildiği düşünülürse gelirlerin nereye harcandığı belli değildir. Bu sebepten kesin hesap tasarısı bu haliyle uygun görülmemiştir” ifadelerine yer verdi. CHP’li meclis üyeleri giderler arasındaki 6 milyon TL’nin de nerede kullanıldığını sormuştu.
İLK İSTİFA GELDİ
Ancak  Kesin hesapların ret edildiği Adalar belediyesi’nde bugün ise ilginç bir istifa olayı yaşandı. Belediye yönetimi kesin hesaplarının meclisten geçmemesinin faturasını Başkan Yardımcısı Engin Çelik’e bağlı olan Fen İşleri Müdürü Sevgi Ünsal’a kesti. Belediye yönetimi ile ters düşen Ünsal, üzerindeki baskılara dayanamayarak bugün öğleden sonra müdürlük görevinden istifa etti. Belediye Başkanı Erdem Gül istifayı kabul etti.
KRİTİK TOPLANTI YARIN
Bu arada Belediye Başkanı Erdem Gül ise Meclisin verdiği ret kararını veto etti. Bunun üzerine Belediye Meclisi yarın saat 11.00’de olağanüstü olarak tek gündemle toplanacak. Mecliste ret edilen 2020 yılı kesin hesapları yeniden görüşülecek. Ancak siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre; üç CHP’li Belediye Meclis üyesinin üzerinde yapılan baskıların da olumsuz sonuçlandığı ve yeniden ret oyu verecekleri tahmin ediliyor. Yarın toplanacak olan Meclis öncesinde İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise arabulucu olarak bugün Adalar’a gelmesi bekleniyordu. Ancak Kaftancıoğlu’nun son anda Adalar’a gelmekten vazgeçtiği öğrenildi. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da önceki gün (Pazar) eşi ile birlikte Adalar’a geldiği öğrenildi. Bir takım ziyaretlerde bulunan İmamoğlu’nun ilçeye gelişinden ise kimsenin haberdar edilmediği öğrenildi.
SKANDAL ÜZERİNE SKANDAL
Erdem Gül’ün Belediye Başkanlığına oturduğu yaklaşık iki yıldır skandalların bir türlü bitmediği Adalar Belediyesi ve CHP ise bugün yeni bir skandalla çalkalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında günlerdir yayınladığı videolar ile gündeme gelen Sedat Peker olayı Adalar Belediyesi’ne de sıçradı. Edinilen bilgiye göre; Sedat Peker’in Muğla’da Ağabeyi Atilla Peker’e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Adalar Belediyesi çalışanı  Yunus Olcay’ında bulunduğu öğrenildi. Pandemi nedeniyle kamu çalışanlarının şehir dışına çıkmalarının yasak olmasına rağmen 10 yıldır Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan Olcay’ın nasıl izin alarak Muğla’ya gittiği ise kafaları karıştırdı.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ