Gazete Hakimiyet

SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİRECEK

SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİRECEK
Genel Sekreter Kadir Şafak Pural

2020 yılında Türk siyasi hayatına Ali Karnap Genel Başkanlığında katılan Güç Birliği Partisi Genel Sekreteri Kadir Şafak Pural ile Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yalçın basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
ARKA SOKAK DEĞİLİZ
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve partileşme sürecini anlatan Genel Sekreter Kadir Şafak Pural,
bir gazetecinin partinin arkasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olup olmadığını sordu. Kimsenin ve hiçbir partinin arka, ön, sağ, sol bahçeleri olmadıklarını kaydeden Genel Sekreter Kadir Şafak Pural, seçimlere girme hakkını da yılbaşına kadar elde edeceklerini kaydetti.  Kendilerinin merkezde bir parti olduklarını ve kırmızı çizgilerinin de vatanperverlik olduğunun altını çizen Pural, seçimlere de ittifaklarla değil, tek başlarına gireceklerini kaydetti.
“BAĞIŞ ALMIYORUZ”
Şimdiye kadar İstanbul’da 29 ilçe başkanlığını kurduklarını dile getiren Pural, tüzüklerine göre bağış almayan tek parti olduklarını vurgulayarak kimsenin boyun durağı altında olmadıklarını kaydetti.  2022 yılında Türkiye’de  seçimin bir elzem olduğuna dikkat çeken Güç Birliği Partisi Genel Sekreteri Kadir Şafak Pural, mevcut siyasi partilerin kendilerinin söylemleriyle hareket ve siyaset ürettiklerine de değinerek  iktidarın çözemediği sorunları çözeceklerini kaydetti.
BİZ BİBE YETERİZ
Ülke ekonomisinin ortada olduğunu ve dolar ile Euro’nun başını alıp gittiğini dile getiren Pural, hayvancılığın yok edildiğini, fabrikaların kapatıldığına dikkat çekerek ” Yurt dışından kaynak arıyoruz. Bizim kaynaklarımız bize yeter. Türkiye’nin yeniden refaha kavuşması için yeni fabrikaların açılması, Hayvancılık ve tarımın desteklenmesi şarttır. Toprağa emek verilmelidir. Üretime yönelik vergi oranları düşürülürse, hammadde üretiminde yurt dışı bağımlılığı kaldırılırsa döviz yükselmez düşer. Merkez Bankasının başın da da liyakatlı yöneticilerin getirilmesiyle biz bize yeteriz”diye konuştu.
KÖY ENSTİTÜLERİ AÇILACAK
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yalçın ise, tebeşir tozu yutmayan ve kara tahta başında ders vermeyenlerin bakanlık yaptığı Türkiye’nin en büyük sorununun eğitim olduğuna değindi. Kaldırılan İstanbul sözleşmesine de sahip çıktıklarını dile getiren Yalçın, uzlaşmacı siyaset özlemini gideceklerini vurgulayarak eğitimin güçlü bir silah olduğuna dikkat çekti. Gençlerin gelecek kaygısını yaşadığını, ezberci ve at yarışları gibi hazırlanılan sınav dayatmasından vazgeçileceğinin altını çizen Yalçın, her öğrencinin mesleğine göre Üniversite eğitimi alacağını dile getirerek çağımız şartlarına uyarlanacak bir şekilde Köy Enstitülerini yeniden açacaklarını duyurdu. Partilerinde görev alanların E-devlet onaylı “siyaset adamlığı” sertifikası alacağını vurgulayan Yalçın, eğitimden siyasetin uzak tutulacağını da belirtti.  

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yalçın
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ