Gazete Hakimiyet

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Dolar bozduracak ve ya dolar alacakları yakından ilgilendiren döviz kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Her türlü döviz işleminde vergi kimlik numarası tespiti için gerektiren tutarlar değiştirildi. Ayrıca Resmi Gazete’de yer alan yeni değişikliğe göre banka ve finans kurumlarınca suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla kimlik tespiti gerektiren para transferindeki sınır da değiştirildi.

16 Haziran Perşembe günü yayınlanan Resmi Gazete’de döviz ile işlem yapacakları yakından ilgilendiren bir karar yer alıyor. Özelikle dolar bozduracak ve ya alacak kişileri yakından ilgilendiren gelişme de vergi için gerekli olan kimlik tespiti için gerekli olan dolar tutarındaki rakamlarda değişikliğe gidildi. Yine bugün ki Resmi Gazetede terör örgütlerinin finansmanı içinde yeni bir karar yayımlandı. İşte dövizle işlem yapacakları yakından ilgilendiren gelişmenin detayları…

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FİNANSMANINI ÖNLEMEK İÇİN GETİRİLEN TEDBİR

Dün gece yayımlanan Resmi Gazete’de suç yolu ile elde edilen gelirlerinin aklanmasının ve terörün ve ya terör örgütlerinin finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik kararına göre suç yolu ile elde edilen gelirlerin aklanmasının önlenmesi amacı ile finans kurumları ve özel bankalarca yapılan para transferlerinde kimlik tespiti için gerekli olan para tutarında değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre kimlik tespiti gerektiren para transferlerinde sınır 75 bin liradan 85 bin liraya çıkarıldı. Değişiklik kararından önce ise para transferlerinde sınır 75 bin liraydı. Yani para transferinde kimlik tespitindeki sınır 10 bin lira arttırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ