Gazete Hakimiyet

ÖZAL KARTAL’DA KONUŞTU

ÖZAL KARTAL’DA KONUŞTU

Kısa adı TEK Parti olan “Teknoloji Kalkınma Partisi” Genel Başkanı Ahmet Özal, Kartal’da birinci teşkilat toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını öne süren Özal, siyasetin günümüzde makam mevki ve para için yapıldığını dile getirdi.
Kartal’da bir restaurantta düzenlenen toplantıya TEK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Karakurt, Süleyman Yağcıoğlu, Yeni Yol Partisi Genel Başkanı Hasan Yurdan ve bazı eski ANAPlı yöneticilerde katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Ahmet Özal, kendilerinin seçimlere gireceklerini ve ittifaklara vatandaşın güveni kalmadığını vurgulayarak, AK Partinin oy kaybettiğini ancak mevcut muhalefetinde kazanamadığını dile getirdi. Partilerinin adını Z kuşağını ve gençleri doğru yönlendirmek, bilinçlendirmek amacıyla Teknoloji Kalkınma olarak belirlediklerinin altını çizen Özal, siyasetin para, makam ve mevkii için yapıldığını belirterek, bunlardan hayır gelmeyeceğini kaydetti.

“SURİYELİLER YİYOR”
Halkın sıkıntılarını gördüğünü ve hizmetin hakka hizmet olduğunun farkında olduklarını dile getiren TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, hükümetin ekonomik politikalarını da eleştirdi. Merkez Bankası’nın rezervini Türkiye’de Suriyelilerin yediğini öne süren Özal, “Suriye’de gazilerimiz ve şehitlerimizin olmaması için mutlaka inat kırılarak, Esad ile Türkiye’nin masaya oturması gerekiyor. Güvenli bir şekilde Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi şarttır. Ülkemizin sınır bölgelerinde 800 bin Suriyeli çocuk doğdu. Bilinçli olarak Suriyelilerin nüfusu artırılıyor, özellikle sınır bölgemizdeki bir çok yeri kaybetme riski var. Mülteci sorunu halledilmediği taktirde Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz.”
İSTANBUL BOŞALTILMALI
Konuşmasında İstanbul depremine de değinen TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, “20 yıl içinde İstanbul depreminin yaşanılacağı söyleniyor. Ama konuşulmuyor. Türkiye’nin vergi oranının yüzde 40’ını karşılayan İstanbul’da depremde 1 milyon insanın ölmesi bekleniyor. Bunun için buradaki fabrikalar Anadoluya gönderilerek, nüfusu azaltılmalıdır”dedi. Cumhuriyet döneminden kalma vergilerle birlikte 200 çeşit verginin bulunduğu Türkiye’de ekonomi reformu getireceklerini dile getiren Özal, çözümün ise kendilerinde bulunduğuna işaret etti.

ADAY OLMAYACAKLAR
Seçimler öncesinde milletin kavga siyasetinden bıktığını ve kendilerinin hiçbir parti ile dertlerinin bulunmadığını da belirten TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, mevcut siyasilerden hiç birinin Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacaklarını ileri sürdü. Recep Tayyip Erdoğan’ın da buna dahil olabileceğinin altını çizen Özal, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu akıllı adam. Kaybedeceği bir seçime girmez. Aksi halde sokağa çıkamaz hale gelir. Altılı masa var, ne yaptığı belli değil. Her kafadan bir ses çıkıyor. AKP oy kaybediyor, ama muhalefet kazanamıyor. Mevcut durumda ismi geçenlerin hiç biri aday olmayacak”dedi.
İMAMOGLU’NU ELEŞTİRDİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Özal, “Bunun danışmanları yok mu? Siyaset bilgi, birikim ve tecrübe ister. Siyaset hırsla yapılmaz. Bir saatte bitersin. Adı geçenlerin hiç biri gerekli vasıfları taşımıyor. Bunları gördükçe ben bile aday olabilirim” dedi.
UMUT PARTİSİYİZ
Kendilerinin rahmetli Özal’ın mirasyedisi olmadıklarını ve TEK Partiyi anlatarak oy isteyeceklerini vurgulayan Özal, “TEK Parti umut partisidir. Rahmetli babam ortaya çıkınca, diğerlerinin takkesi düşmüştü. Şimdi de düşecek. Artık boynuz kulağı geçti. Bizim diğer partiler ile sorunumuz yok. Millet baskı altında ve bu nedenle huzursuz, mutlu değil. TEK parti olarak problemleri biliyor ve çözeceğiz. Halka gerçekleri anlatıyoruz. Partimizde kadın kontenjanı değil, erkek kontenjanı olacak. Siyasetin her kademesinde gençlere ve kadınlara daha fazla yer vereceğiz” diye konuştu.

  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ