Gazete Hakimiyet

LİSANS ÜCRETİ GETİRİLDİ

LİSANS ÜCRETİ GETİRİLDİ

Adalar’da ulaşım aracı olan faytonları kaldırarak, bir sektörün yok olmasına neden olan İStanbul Büyükşehir Belediyesi bu kez de gözünü bisikletlere dikti. Şehir içi ulaşımının önemli araçlarından olan bisikletlerin kiralama işini tamamen değiştiren İBB, yeni yönerge düzenledi.
İBB UKOME’de kabul edilen yeni bisiklet yönergesine göre; turizm merkezi Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da bisiklet kiralama hizmet lisansı şartı getirildi.
PLAKALAR GEÇERSİZ
Adalar Belediyesi’nin daha önce para karşılığında bisiklet kiralayan firmalardan aldığı plakaların geçersiz olacağı öğrenildi. İBB’den lisans almayan firmaların Adalar’da bisiklet kiralama hizmeti veremeyeceği öğrenildi. Her yıl tekrarlanacak olan lisans ücreti ödeyen firmalar, bisiklet kiralama işinden başka ticari faaliyet gösteremeyecekler.
İŞE UYGUNLUK BELGESİ
Adalar’daki bisiklet sektörünü ele alan UKOME, kiralama hizmeti veren işletmelere verdiği lisanslar bir yıl ile sınırlandırıldı. Bunun yanında işletmeler, İBB’den bisiklet kiralama hizmet lisansı alacaklar. Korsan bisiklet kiralamanın da önüne geçmeyi planlayan İBB, ayrıca her bisiklete bir kimlik işaretinin yer aldığı Karekod uygulaması gerçekleştirecek.
UYGULAMAYA TEPKİ
Bisiklet kiraya veren işletmeler, iş yeri açma ruhsatlarının olduğunu ve belli bir sayıda bisiklet bulundurduklarını dikkat çekerek, İBB’nin uygulamasına tepki gösterdiler. İBB’nin amacının Adalar’da faytonculuktan sonra bisiklet sektörünü de ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu vurgulayan işletme sahipleri, “Kiraya verdiğimiz bisikletler Adalar Belediyesi’nde zaten bir kaydı var. Belediye’den plakalarımız mevcut. Bu plakalar karşılığında da Adalar belediyesi’ne bir ücret ödüyoruz. İBB bizimle uğraşacağına, yeni istihdam alanlarının açılması ve korsan taşımacılığa önlem alsın. Bir sektörü yok ederek, korsanla mücadele edilmez. Adalar’da hiç bir şey güzel olmuyor”dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ