Gazete Hakimiyet

Körmüsünüz, sağır mısınız?

Körmüsünüz, sağır mısınız?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Neyzen Tevfik Caddesi, Hürriyet Caddesi bölgesinde yaptığı çalışmalara Devlet Demir Yollarının sorumluluk alanında bulunan alt geçitler gölge düşürüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Devlet Demir Yollarına ait alt geçitlerinde içinde bulunduğu bölge için yeni bir meydan projesi hazırladı. Projeyi Devlet Demir Yollarına sunan İBB alt geçitlerin düzenlenmesine yönelik olarak istediği izini bir türlü alamadı. Karşılıklı restleşmelerin de yaşandığı bölge siyasetin kurbanı oldu. Alt geçitleri iş yeri yaparak kiraya vereceğini açıklayan Devlet Demir Yolları, buraların temizlenmesine dahi izin vermedi.
DDY’den izin alamayan İBB harekete geçerek, alt geçitleri projenin dışında bırakarak Neyzen Tevfik Meydanı, Hürriyet Caddesi üzerinde çalışmalar başlattı. Sona gelinen çalışmalar sonrasında tarihi şifa hamamı da kurtarılarak Kartal tarihine kazandırıldı. Bölgede küçük çaplı özel arazileri de başka yerlerde verdiği arsalarla takasa giren İBB buraları da yeşil alan olarak Kartal halkına kazandırdı.

GEÇİTLER KORKU DOLU
Ancak yapılan tüm bu güzel çalışmalara Devlet Demir Yolları kaderine terk ettiği alt geçitler ile gölge düşürdü. Devlet Demir Yolları’nın kaderine terk ettiği alt geçitlerde çatlamalarda meydana gelirken, buraları uyuşturucu madde bağımlıları, kadın satıcıları, sokak çocukları ve şarapçıların mekanı haline gelirken açık hava meyhanesine dönüştü. Kartal halkı için büyük bir güvenlik sorunu da yaratan alt geçitler, özellikle geceleri Karanlığa bürünürken vatandaşlar buradan geçmeye bile cesaret edemez duruma geldi.
SİYASET KURBANI
Devlet Demir Yolları buraların kamuoyuna yeşil alan olarak kazandırılmasına karşı çıkarken, açıkladığı dükkan projesini ise ne zaman hayata geçireceği merak ediliyor. Hem Devlet Demir Yollarına hem de AK Parti ilçe başkanlığına tepki gösteren Kartal halkı, “Eğer AK Parti ilçe teşkilatı isteseydi buralarında bu projenin içine katılarak güzelleştirilmesine, yeşil alan olarak Kartal’a kazandırılmasını sağlayabilirlerdi. Tamamen siyasetin kurbanı olan bölgeyi Devlet Demir Yolları niçin kaderine terk etti. AK Partiler buraların atıl duruma gelmesine neden göz yumuyorlar. İlçe Belediyesi değil, Kartal halkı cezalandırılıyor. Burada yaşanılan rezillikleri kimse görmüyor, duymuyor mu. Yazıklar olsun”dediler.

ESNAFLARDA RAHATSIZ
Bölgede faaliyet gösteren esnaflarda alt geçitlerin kendilerine de zarar verdiğini dile getirerek “Her ne kadar son yapılan çalışmalarla buraları belli bir düzene girse de alt geçitlerin güvenlik sorunu yaratmaya devam ediyor. Bu nedenle de vatandaşlar buraların yakınından bile geçmeye korkuyor”diye konuştular.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ