Gazete Hakimiyet

Kışa girerken bakımınıza önem verin!

Kışa girerken bakımınıza önem verin!

Havaların soğumasıyla kıyafetlerin ardında saklanmak iyi bir seçim gibi gelebilir ama bunu yapmak hem dış görünüşünüzü hem de ruh halinizi olumsuz etkileyebilir.

Sözcü’de yer alan habere göre kış mevsiminde de formda kalıp, bakımlı olmak gerekir. Uzmanlar kış mevsiminde daha iyi görünmeniz ve daha iyi hissetmeniz için şu önerilerde bulunuyor.

Mevsim kış  olunca soğuyan havaların ruh halinize olumsuz etkileri, dış görünüşünüze de yansıyabilir. Hiç bir şey yapmama isteği, rutin bakımınızı bile yapmanıza engel olabilir. Hem beden sağlığınıza dikkat ederek hem de dış görünüşünüze özen göstererek kış mevsiminin olumsuz etkilerini azaltmak mümkün.

Kış boyunca formda kalın

Havalar soğuyunca bir çoğumuz su tüketimini azaltıyoruz. Su tüketmemek için hiç bir bahane üretmemeli ve gün içinde iki litre su tüketmeliyiz. Vücudunuza uygun olan bir diyet seçimi yapmalı ve ne yediğinize dikkat etmelisiniz. Diyet programını sağlıklı bir şekilde uygulayabilmenin en iyi yolu da bir diyetisyenden yardım almaktır. Yapacağınız diyet ile beraber uygulayacağınız egzersiz programı kış boyunca formda kalmanızı sağlayacak ve yaza girmeden önce kilolarınız konusunda endişelenmenizi önleyecektir.

Cilt bakımınızı ihmal etmeyin

Sabah kalktığınızda yüzünüzü bile yıkamaya üşendiğiniz anlar olabilir. Bu anları azaltmanın, silkelenip kendinize gelmenin vakti geldi. Tek ihtiyacınız biraz istek biraz da enerji. Sonrası seçtiğiniz cilt bakım ürünlerinin işi. Vücudunuzu nemlendirerek cildinizin kurumasına karşı önlem almalı ve cildinize uygun bakım ürünlerini seçmelisiniz.

Ev içinde battaniye ile dolaşmayın

Her kadın üşümekten nefret eder. Hele hafta sonunu evde geçiriyorsanız battaniye çoğu zaman günlük bir kıyafet seçimi olabilir. Battaniye ile dolaşmak yerine yine sizi sıcak tutabilecek kıyafetlerinizi deneyin. Bazen dışarıda giyinmeye cesaret edemediğiniz kıyafetleri de evde giyinmek sizi mutlu edebilir.

Saç bakımına önem verin

Kış soğuklarında hasta olmamak için daha az yıkadığımız saçlarımız gün içinde bizi mutsuz edebilir. Bakımsız bir saçla dolaşmamalı ve saçlarımızı serbest bırakmaktan korkmamalıyız. Rutin bir bakım her daim saçlarınızın güzel ve bakımlı görünmesi için yeterli olacaktır.

Temiz havada kısa yürüyüşler yapın

Havalar soğusa da kapalı ortamlardaki oksijenin azalacağını ve dışarı çıkıp hava almanız gerektiğini unutmayın. Günde bir kez dışarı çıkıp kısa yürüyüşler yapın. Bunun için hafta içi vakit bulamıyorsanız da hafta sonu yürüyüşü için özel bir zaman ayırın. Yürüyüş dışında havalar uygun oldukça belki bir bisiklet gezisi de yapabilirsiniz.

El ve ayaklarınıza ayrı bir özen gösterin

Vücudunuza bakım yaparken el ve ayaklarınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Gün içinde bir çok olumsuz etkiye maruz kalan ve soğuklardan kuruyan, çatlayan ellerinizi nemlendirmeli ve manikürünüzü ihmal etmemelisiniz. Özellikle kışın giyilen kapalı ayakkabılar sayesinde eller kadar görünür olmayan ayaklarınız da bakımlı olmalı. Ayaklarınızın yumuşaklığı ve tırnaklarınızın bakımlı olması için gün içinde hava almayan ayaklarınıza gün sonunda bakım yapmalısınız.

Solgun bir yüzle dolaşmayın

Kışın rehaveti yaptığınız makyaja da yansımasın. Renkler sadece yaza ait değil, kışın da renkleri olabildiğince kullanmalısınız. Özellikle de göz makyajınıza özen göstermelisiniz. Açık tonlarda bir pudra kullanmak kışa uygun olabilir ama süreceğiniz renkli bir göz kalemi ya da toprak tonlarında bir ruj bütün çehrenizi değiştirecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ