Gazete Hakimiyet

Kartal’da yeni sokak ve parklar

Kartal’da yeni sokak ve parklar

Kartal Belediyesi Çavuşoğlu Mahallesi Kültür Caddesi üzerinde bulunan 1,5 dönüm büyüklüğündeki kamu alanında, yeni sokak açma ve park çalışması için düğmeye bastı.

Kartal Belediyesi; Çavuşoğlu Mahallesi’nin en işlek caddelerinden biri olan ve muhtarlığın, 3 okulun, aile sağlığı merkezinin, Çavuşoğlu Spor Kulübü ve taksi durağının yanı sıra; Cumartesi günleri kurulan semt pazarının da olduğu Kültür Caddesi üzerinde bulunan 1,5 dönüm büyüklüğündeki kamu alanı ile ilgili çalışma başlattı.

Söz konusu alanda hem yeni bir sokak hem de yeni bir park mahalle halkının kullanımına kazandırılıyor. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 1,5 dönüm büyüklüğündeki kamu alanında; 100 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde yeni bir sokak açıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ise Kültür Caddesi arasında kalan yaklaşık 1 dönümlük alana tamamen yeni bir park yapılıyor.

Kaldırımları yapılarak kenarına duvar örülen sokak, gerekli seviye düzenlemelerin ardından, asfaltlanarak hizmete açılacak.

Yeni açılan sokak ile Kültür Caddesi arasında kalan yaklaşık 1 dönüm büyüklüğündeki alanın park yapılması için de çalışma başlatıldı.

Semt pazarının kurulduğu günlerde yoğun yaya trafiğinin yaşandığı bölgede vatandaşların oturup dinlenebilecekleri bol ağaçlı yeşil bir park inşa etmek isteyen Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çalışmaların sona ermesinin ardından Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in, Kartal’da yeşil alanları artırma hedefi doğrultusunda Çavuşoğlu Mahallesi yeni bir parka daha kavuşmuş olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ