Gazete Hakimiyet

KALBİ DURDU

KALBİ DURDU

Pendik’te annesi tarafından boş bir araziye bırakılarak terk edilen, daha sonra sağlık görevlisi Büşra Durmaz tarafından bulunarak Nisa adı verilen bebeğin kalbi, boğazına kusmuğunun kaçmasının ardından durdu. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Nisa bebek yarım saatlik kalp masajının ardından kalbi çalıştı ancak, bilinci kapalı ve genel durumunun kötüye gitmesinden dolayı yoğun bakıma alındı.
Bütün Türkiye tarafından günlerce annesi tarafından boş bir araziye bırakılarak terk edilen Nisa bebeği konuşmuştu. Nisa bebek Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. 5 Nisan’da Nisa’nın, boğazına kusmuğunun kaçasından dolayı yoğun bakıma alınmasının ardından kalbinin durduğu öğrenildi.
Sabah gazetesinden Arzu Kaya’nın haberine göre, yuvanın kameralarında hareketsiz olduğu fark edilen bebeğe ilk müdahaleyi yuva doktoru yaptı. Yuvada 10 dakika, ambulansta 10 dakika yapılan kalp masajı, 30 dakika da acil serviste sürdü. Masajın ardından kalbi çalışan Nisa bebek, bilinci kapalı ve genel durumu kötü olarak yoğun bakıma alındı. Tedavinin 10. gününde de kalp kasılması nedeniyle müdahale edilen bebeğin zaman zaman genel durumunun çok daha kötü olduğu belirtiliyor. Solunum yapabilmesi için entübe edilen bedeni, mekanik ventilatörde anbean yakından takip ediliyor. Kusma ile akciğere yemek kaçtığı için oksijensiz kalan Nisa bebeğin ağır beyin hasarı bulunduğu ve dolaşımının da bozuk olduğu öğrenildi. Gözleri ışığa da tepki vermeyen minik bebeğin, çevresel farkındalığı da yok.
NE OLMUŞTU?
Ebru S., 5 Ocak’ta dünyaya getirdiği bebeğini 29 Mart’ta Pendik’te boş arsaya bıraktı. İhbar üzerine bölgeye giden sağlık ekibinde görevli Büşra Durmaz ona hem süt hem de isim anneliği yaptı. Ebru S.’nin bebeği bıraktıktan sonra zillere basıp olay yerinden uzaklaştığı ve hatta bebeği alıp almayacaklarını uzaktan kontrol ettiği tespit edildi. Yakalandıktan sonra bebeğe bakacak gücünün olmadığını söyleyen ve çok pişman olduğunu gözyaşları içinde anlatan anne Ebru S. tutuklandı. Anne hakkında “terk” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ