Gazete Hakimiyet

EN AZ YÜZDE 25

EN AZ YÜZDE 25

1 Haziran’da sıfır araçlara döviz kuru yansıması olarak yüzde 4 ile 10 arasında zam gelmişti. Sırada ikinci el araçlar var. İkinci el otomobil almak isteyenleri hem ekonomik veriler hem de kurban bayramı vuracak. 2. el araçlara 4’de 1 oranında zam bekleniyor…
Sıfır arabalara parası yetmeyenler 2. el araba pazarına yönelirken orada da umduklarını bulamayabilirler. 2. el otomobillere zam beklediklerini söyleyen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, araba piyasasında hem sıfır araçlarda hem de 2. el otomobillerde artışların devam edeceğini belirterek “Elinizi çabuk tutun ikinci el otomobile en az yüzde 25 zam yolda.” dedi.
‘PİYASADA İKİNCİ EL ARAÇ YOK’
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ‘Pandemi derken Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle uluslararası tedarik zincirinde aksamalar meydana geliyor üzerine bir de cip krizi eklenince sıfır araçları bulmakta zorlanılıyor. Bulunan sıfır araçların üzerine maliyet fiyatlarından kaynaklı zamlarda binince haliyle fiyatlar aşırı yükseldi. Sıfır araçtan umudunu kesenler ikinci ele yöneldi. İkinci el araba piyasasında da sıkıntı var. 2. el otomobillerde talep artınca otomatik olarak fiyatlar da arttı. Bir kısım satıcı da fiyatlar daha da artacak diye araçlarının satışını durduruyor. İşte bütün bunlar 2. el araba almak isteyenlere fiyat artışı olarak yansıyor.” dedi.

otomobil-zam.jpg

‘HEM KURBAN BAYRAMI HEM DE OKULLARIN TATİL OLMASI 2. EL ARAÇ FİYATLARINI VURACAK’
Kurban Bayramı ve Yazın gelmesi ile birlikte 2. el araç piyasasında fiyatların hızla yükseleceğini belirten sektör temsilcileri Kurban Bayramı öncesi fiyatlarda en az 4’de bir oranında zam beklediklerini açıkladı.
2. EL ALARAK STOK YAPANLAR VAR
Türkiye’deki fiyat artışlarını kısa zamanda kara çevirmek isteyen yabancı menşeili firmaların piyasadan 2. el araba topladığını söyleyen sektör temsilcileri yabancı şirketlerin stok yaparak fiyatları yükselttiğini belirtiyor. Araba fiyatları arttıktan sonra stok yaptıkları araçları yüksek fiyata satan bu firmaların kısa zamanda büyük karlar elde ettiğini söyleyen sektör temsilcileri al sat yapanların da fiyatları arttırdığını bununda bir sarmala döndüğünü belirterek yetkileri uyardı.

otomobil.jpg

300 BİNLİRALIK ARACA 75 BİN LİRA ZAM GELECEK

Orta segment ikinci el arabaların fiyatları şu anda 300 bin lira ve üzerinde seyrediyor. Beklenen zam gelirse 300 bin liralık arabanın fiyatı yüzde 25 zamla 75 bin lira birden artacak ve Kurban Bayramı öncesi 300 bin liraya satılan arabalar en kötü 375 bin liraya satılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ