Gazete Hakimiyet

Devlet Denetleme Kurulu başkan ve üyeleri

Devlet Denetleme Kurulu başkan ve üyeleri


İnternet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili oldu. Peki Devlet Denetleme Kurulu ne zaman kurulmuştur? Devlet Denetleme Kurulu görevleri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

Birkaç gündür sosyal medyada çıkan KPSS ile ilgili iddialar sonrasında insanlar Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili merak ettiklerini araştırmaya başladı. Peki Devlet Denetleme Kurulu’nun yetkileri nelerdir? Devlet Denetleme Kurulu ne zaman kuruldu? Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Denetleme Kurulu nedir

Devlet Denetleme Kurulu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. İşlerini hukuk çerçevesi içinde, düzenli şekilde yürütüp geliştirmeyi amaçlayan bir kuruluştur. Devlet Denetleme Kurulu’nun görevleri şu şekilde belirlenmiştir;

-İdari işlerin hukuka uygunluğunu, düzenli ve verimli olarak yürütülmesi ve geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında sermayenin yarısından fazlası bu kurum ve kuruluşlara katıldığı tüm kuruluşta kamu kurumu niteliği taşıyan meslek kuruluşlarında, tüm düzeylerdeki işçiler ve işverenlerin meslek kurumlarında, devlete yararlı olan tüm dernek ve vakıflarda tüm idari soruşturmaları, denetlemeleri, araştırma ve incelemeleri yapmaktadır.

-Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında denetim ve teftiş birimleri arasındaki uyum aktivitelerini yürütür.

-Sözleşme ya da antlaşmalarda bulunan maddeler kapsamında uluslararası örgüt ve kuruluşlarda araştırma ve inceleme yapar.

-Kamu yönetimi ve kamu hizmetleri sunumlarında şeffaflık, verim, etkinlik ve iyi yönetim alanlarında çalışmalar yapar.

-Mevzuatta belirlenmiş olan diğer görevleri üstlenir.

-Uluslararası kurum veya kuruluşların görev alanları ile ilgili katkı sağlayıp çalışmalar yapar ve katkı ve çalışmaları gerektiği zaman izleyerek koordine eder.

-Cumhurbaşkanı tarafından verilen diğer işleri yapar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ