Gazete Hakimiyet

DESTEK VERDİ

DESTEK VERDİ

Kartal’da yapılacak olan “Millet Bahçesi”ne CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den destek geldi. Projeyi desteklediklerini dile getiren Başkan Yüksel, projenin Kartal için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.
Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Kartal’da eski Taş ocaklarının bulunduğu bölgeye İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden birini inşa edeceklerini açıklamıştı. İhale çalışmalarının başlatıldığı projenin durdurulması için Mimarlar odası Anadolu 2. bölge temsilciliği de itiraz edeceklerini açıklamıştı.

BELEDİYE’DEN DESTEK GELDİ
Düzenlediği basın toplantısında gazetemiz sahibi Hasan Demir’in sorusunu cevaplayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nın Millet Bahçesi projesine sahip çıktı. Yapılan analizlerde taş ocakları göletinin doğal olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Başkan Yüksel, “Taş Ocaklarının mevcut haliyle korunarak reaksiyon alanı olması Kartal için büyük bir şanstır. Belediye olarak Millet Bahçesinin içinde yer alırız. O bölgenin atıl durumdan kurtularak, yaşam alanına dönüştürülmesi bizi mutlu eder.
İKİ YENİ PARK DAHA
Basın toplantısında Kartal’a iki yeni parkın daha kazandırılacağını kaydeden Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Nüfusumuz arttıkça yeşil alan ve park sorunlarına hasretimiz de büyüyor. Kent yoğunluğunda park yaratma çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Karlıktepe mahallesin’de 10 dönüm, Cumhuriyet Mahallesinde de 15 dönüm bir araziyi Kent Parkına dönüştürüyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ