Gazete Hakimiyet

Çekmeköy Belediyesi’nin 25 bin kitaplık dijital kütüphanesi hizmet vermeye başladı. Çocuk kitaplarından, Türk ve dünya klasiklerine, kişisel gelişim kitaplarından, akademik çalışmalara, sosyoloji, tarih, edebiyat, mimarlık, din, fizik, hukuk, eğitim, kimya, çevre bilimleri, uzay, astroloji, müzik, teknoloji, biyoloji, tıp gibi alanlara ve yüzlerce yayınevine ait esere ulaşabileceğiniz dijital kütüphane uygulaması Apple Store ya da Playstore’dan indirebiliyor. Hazırlanan dijital kütüphane ile istediğiniz zaman istediğiniz alana ait kitap okuyabilir, araştırma yapabilirsiniz.Eğitim bizim olmazsa olmazımız diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “  Bugün dijital kütüphanemizi açtık ama, yakın zamanda Hamidiye Kültür Merkezi’nde 30 bin kitaplık bir kütüphanemizi de hizmete açacağız. Bunun yanı sıra 4 mahallemizde inşa ettiğimiz gençlik kafelerin her birinde 6.500 kitaplık kütüphaneler kuracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızdan bu gençlik kafelerden 10 tane daha yapılması için söz aldık. İnşallah onlar da tamamlanınca ilçemizde hemen hemen her mahallede bir kütüphane olacak. Dijital kütüphanemizde bu hizmetlerin devamı olarak zaman mekan gözetmeksizin herkesin ulaşabileceği dev bir eğitim hizmeti oldu,” dedi.
Dijital kütüphanede neler yapabilirsiniz?
Uygulamada onlarca kategori ve yüzlerce kitap göreceksiniz. Bu kitaplar arasından dilediğinizi seçip okuyabilirsiniz. Başka bir kitaba devam etmek isterseniz okuduğunuz kitap sisteminizde kaydolacak ve tekrar okumak istediğinizde en son hangi sayfada kaldığınızı rahatlıkla bulabileceksiniz. Okumak istediğiniz kitapları favorilerinize ekleyerek daha sonra kolayca ulaşabilmek için kendinize ait bir e-kitaplık da oluşturabilirsiniz.

Dijital kütüphanede aradığınız kitabı bulmak da çok kolay. Yapmanız gereken tek şey arama butonuna kitabın ya da yazarın adını yazıp 25 bin kitap arasından filtreleme yapmak. Böylece kolaylıkla aradığınız kitabı ulaşacaksınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ