Gazete Hakimiyet

BUNUN ADI HİZMET DEĞİL

BUNUN ADI HİZMET DEĞİL

Yaz sıcağında bunalanlar ve şehrin stresinden kaçmak için  İstanbul’a en yakın tatil bölgelerinden olan Şile’ye denize ve pikniğe giden vatandaşlar belediye eli ile resmen soyuluyor. Kamu hizmetini bir kenara iten Şile Belediyesi piknikçilerin ilçeye gelmesini fırsat bilerek,  misafirleri resmen enayi yerine koyuyor.

RESMEN HARACA BAĞLAMIŞ
İstanbulluları resmen haraca bağlayan ve “Deli Dumrul” gibi para toplayan Şile Belediyesi, piknik alanına girenlerden 70 TL giriş ücreti alıyor. Bu parayla da yetinmeyen Şile belediyesi tuvaletler, soyunma ile duş kabinlerinden de 3 er TL topluyor. Gece kamp alanında kalmak isteyen vatandaşlardan ikinci bir giriş ücreti tahsil eden AK Partili Şile Belediyesi çadır kurmak isteyenlerden de ek ücret alıyor. Dinlenmek ve stres atmak için Şileye gelenleri resmen soyan Belediye piknik alanında hiçbir hizmet vermezken, burayı tamamen rant ve soygun merkezine dönüştürmüş durumda.

HER YER ÇÖPLÜK

Özellikle hafta sonlarında piknikçilerin de yoğun olması nedeniyle “Mercan Köşk” mesire alanında tam bir rezillik yaşanıyor. Çöp konteynırlarının yetersiz gelmesi nedeniyle ormanlık alanı tam bir çöplüğe dönüşüyor. Gün içinde Belediye çöpleri toplamazken, aldığı fahiş ücrete rağmen ormanlık alanı kaderiyle baş başa terk etmiş durumda. Kontrolsüz bir şekilde dağlan çöpler, yangın tehlikesi de yaratırken, yetersiz kalması nedeniyle önünde uzun kuyrukların oluştuğu tuvaletler ise pislikten geçilmezken, hastalıklara davetiye çıkartıyor. Hiçbir güvenlik görevlisinin de bulunmadığı ormanlık alanda piknik masalarının da yetersiz kalmasından dolayı vatandaşlar çöp yığınlarının arasında piknik yapmak zorunda bırakılıyor. Sofular Köyündeki “Mercan Köşk” piknik alanının çayırlık bölgesinde bulunan ve bakımsızlıktan kaderine terk edilen dere ise küçük çocuklar için büyük tehlike oluşturmasına rağmen hiçbir önlem alınmıyor.   

DAYAK VE ÖLÜM TEHDİDİ!
Alınan 70 TL giriş ücretinin yanı sıra tuvaletler, soyunma odaları, ve duş kabinlerinin de ayrı ayrı ücretli olmasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Bir çok Belediye’nin mesire alanlarında 10 TL gibi rakamlarla hizmet verdiğini dile getiren vatandaşlar, “Şile Belediyesi ormanlık alanının her metre karesini ranta çevirmiş. Üstelik kamu hizmetini bir kenara bırakarak resmen buralarda mafyalaşmış. Belli ki; buraları belediyle eliyle birilerine peşkeş çekilmiş. İtiraz ettiğinizde başınıza mafya kılıklı kişiler gelerek, tehdit ediyorlar. Burada yaşanılan durumu CİMER üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililere şikayet edeceğiz. Belediye burada hizmet değil vermediği gibi mafyacılık oynuyor” diye konuştular.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ