Gazete Hakimiyet

Aedes sivrisineği nedir, hangi hastalıkları bulaştırır?

Aedes sivrisineği nedir, hangi hastalıkları bulaştırır?

Son dönemlerde özellikle İstanbul bölgesinde görülen Aedes sineği ile ilgili insanların araştırmaları devam ediyor. Peki Aedes sineği nedir? Tüm detaylar haberimizde. İnternet arama motorlarının en çok araştırılan konularından biri de Aedes sineği oldu. Peki Aedes sineği nedir? Aedes sineği ısırığı nasıl olur? Aedes sineği ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Aedes sinek ısırığı belirtileri
Aede sineği son zamanlarda özellikle de dere yatağına yakın yerlerde görülmeye başladı. Sinek çocuklarda normalden daha büyük bir yara izi bırakıyor ve kaşınmasıyla da birlikte iz normal sinek ısırığına göre daha büyük bir yara haline geliyor. Daha önceleri Afrika ve Asya’da yaygın olarak görülen ve zika virüsünü bulaştıran sinekler araba lastikleri sayesinde tüm dünyaya yayılmıştır. Dr. Kenan Midilli’nin yaptığı açıklamalara göre aedes sineği ısırığı için herhangi bir farklı bir tedavi yöntemi bulunmuyor. Bu durumda da diğer sinek ısırıklarnda yapılacak tedavilere devam edilebileceğini söyleyen Midilli, bataklıkların kurutulması gerektiğini ve bunun için biyolojik yöntemler olduğunu, sivrisinek larvalarını yiyen balıklar olduğunu da belirtti. Midilli açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Daha önce Afrika ve Asya’da görülen sinekler zika virüsü bulaştırıyor. Dünyada araba lastikleri dolaşımı sayesinde artan sinekler tüm dünyaya bu şekilde yayıldı ve ilk olarak 1960 senesinde İtalya’ya girdi. Ülkemize de 2010 senesinde batı sınırından girdi ve günümüzde neredeyse tüm kıyılarımızda bulunuyor.”

Aedes Sivrisineği

Aedes sivrisineği nedir
Aedes sivrisineği zika humması, sarı humma, dang humması ve chikungunya, mayaro ve sarı humma virüsleri ve diğer hastalıkları da yayabilen bir sinektir. Aedes sivrisineği özellikle de gündüzleri ısırır. 2500 metreye kadar bulaşma görülebilmektedir. Afrika’ya özgü bir sinek olan Aedes sivrisineği şu an bütün tropikal, ılıman ve subtropikal bölgelerde görülüyor. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ