Gazete Hakimiyet

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere iki yıl kala Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla ilçe örgütünde adaylık tartışmaları su yüzüne çıktı. Bazı kişilerin ortaya çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Adayımız sensin, git çalış” şeklinde algı operasyonu yaptıklarını öne süren Orhanlı eski Belediye başkanı Cemil Ekşi ateş püskürdü. Bazı kişilerin Tuzla’ya gelerek Belediye Başkan adayı olarak İmamoğlu’nun kendisini görevlendirdiği şeklinde iddialarda bulunduğuna dikkat çeken Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden sert sözlerle açıklama yaptı.
MERHABASI OLACAK İLÇE DEĞİL
2024 yerel seçimlerinde Tuzla’dan Belediye Başkan aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan CHP’li Cemil Ekşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da adı karıştığı adaylık tartışmaları ile ilgili olarak, “Bazı zibidiler, Büyükşehir personeli olan kişiler, Tuzlamıza gelip “Ekrem başkan beni tuzla Belediye Başkan adayı olarak görevlendirdi, git çalış bütün imkanlarım senin. Bana da tüm imkanları sağladı ve sağlıyor, örneğin 3000 tane kart dağıttım. Ayrıca işe alımların bir kısmı benim üzerimden alınıyor. Farklı siyasi partileri organize ediyorum “diyor. Bütün bunlar olabilir, bugün makamlarda bulunan kişiler kendi his ve düşünceleri ile hareket edebilir ama unutmayalım ki, Tuzla, öyle kimsenin uzaktan tayin edeceği, merhabası olacak bir ilçe değildir”dedi.
“BAŞARIMIZ ELİMDEN ALINDI”
Bu tür ilişkiler ile Tuzla’nın sonuç alınacak bir ilçe olmadığının altını çizen Ekşi, kendisinin AK Parti’nin en güçlü döneminde burun buruna mücadele ettiğini ve elde ettiği seçim başarısının elinden alındığını da vurguladı. Son yerel seçimlerde aday gösterilen Salim Gürsoy’un da başarılı bir grafik çizdiğini hatırlatan Ekşi, kendilerinin CHP’ye katılmalarında Hasan Uzunyayla’nın katkısı olduğunu hatırlattı. 
ÇARPIK İLİŞKİLER
Tuzlaya Belediye Başkan adayı atanmasının başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve başkalarının çarpık ilişkiler ile yapılacak aday ataması ile yol alınamayacağını kaydeden Ekşi, “Tuzla‘da bulunan, başta Cumhuriyet Halk Partimizin örgütü emektar insanlarının tercihi ile ve 200.000 seçmenin teveccühüyle aday belirlenecektir. Burası öyle birilerinin çalışanlarının “gönderdim size aday olacağınız “ diyecek bir ilçesi değildir. Bunu herkes bilsin de ona göre davransın. Bütün bu söylemlerime dayandırdığım yegane temel; Genel Başkanımızın “hak, hukuk ,adalet“dediği, parti içerisinde tüzüğü işletmesi, hakkaniyeti adaleti sağlaması ile ilgilidir”diye konuştu.
KİM BU ZİBİDİ?
Cemil Ekşi’nin sosyal medya üzerinden isim vermeden yaptığı bu açıklamalar CHP ilçe örgütüne bomba gibi düştü. Kamuoyu Ekşi’nin “zibidi” olarak kimi kastettiği de merak konusu oldu. Bu arada bazı partililer ise geçtiğimiz seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olan Bülent Akköse’nin hedef alındığını dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ