Gazete Hakimiyet

Doğru beslenme, dinlenme ve fiziksel aktivite. Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatan, birçok hastalığı önleyen ve her yaşta zinde kalmalarını sağlayan 3 önemli kuraldır. Fiziksel aktivite, muhtemelen refahın 3 temel taşından en az görülenidir. Çoğu zaman yanlış şekilde antrenman yaparız ve tüm çabaları boşa çıkaran bazı hatalar yaparız..
Diğer durumlarda ise yaşımıza veya fizik kondisyonumuza uygun olmayan egzersizler yapıyoruz. Ya da hemen sonuç alamazsak çok stresli ve takıntılı hale gelerek antrenmanı kötü deneyimliyoruz. Bu nedenle bugün beden ve zihni yeniden dengelemek için her gün 15 dakika içinde yapılması gereken 5 egzersizi sizlerle paylaşacağız. Stres seviyelerini ve kas elastikiyetini olumlu yönde etkileyebilecek 50’li yaşlar için de uygun egzersizler.

haberici2-005.jpg

KAS ESNEKLİĞİNİ VE STRESİ EĞİTMEK NEDEN ÖNEMLİDİR?
Çoğu zaman antrenmana başlamaya karar verdiğimizde güç ve kas tonusuna odaklanırız. Veya alternatif olarak beli küçültmeyi ve kilo vermeyi amaçlayan egzersizler. Hepsi çok faydalı egzersizler ama stres ve esneklik üzerinde çalışmazsak bunun pek bir anlamı yok. Elastik kaslara sahip olmak ise sonuçları en üst düzeye çıkarmamızı, çabayı azaltmamızı ve daha hızlı sonuç almamızı sağlar.Ve öğrenmek üzere olduğumuz gibi, esneklik üzerinde çalışmak düşündüğümüzden daha kolay.

STRESİ AZALTAN VE ESNEKLİĞİ ARTIRAN 5 EGZERSİZ
Birazdan paylaşacağımız egzersizler günde sadece 15 dakikanızı alacak ve aynı zamanda stres seviyenizi azaltmamıza yardımcı olacaktır. Bunun nedeni, bize beden ve zihin dengesi için temel bir unsur olan daha iyi nefes almayı da öğretecek olmalarıdır.
Birincisi, bacaklarınız biraz ayrı ve kollarınız geniş olacak şekilde ayakta durmaktır. Bu pozisyonda avuç içlerini yere doğru çevirmeye çalışıyoruz ve arkayı yerinde döndürmeye başlıyoruz. Tüm bunlar ayakları sıkıca tutarken ve dönüşlere derin nefeslerle eşlik ederken.

Bir sonraki egzersizi sırt üstü yatarak yapacağız. Buradan kollarımızı iki yanımıza uzatıp kafayı göğse yaklaştırmaya çalışıyoruz. Pozisyonu koruyoruz ve sonra bacaklarımızı pelvis ile 90 derecelik bir açı elde edene kadar kaldırıyoruz. Tabii ki onları duvara yerleştirerek yardımcı olabiliriz.

kapak-002.jpg

50 YAŞINDAN SONRA BİLE GÜNE STRESSİZ BAŞLAMAK VE KAS ESNEKLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILACAK 5 EGZERSİZ

Üçüncü adım, sırtınızı düz tutarak dizlerinizin üzerine çökmek olacaktır. Gövdeyi gevşetiyoruz, ellerimizi bacaklara koyuyoruz ve kafa ile küçük dönme hareketleri yapmaya başlıyoruz. Sırt kaslarını gevşetmek için buna ihtiyacımız olacak.

Dördüncü egzersiz ünlü köprüdür. Yere oturalım, ellerimizi ve ayaklarımızı ayıralım, çeneyi indirirken pelvisi yukarı çekelim. Gerilim hissedene kadar pozisyonu koruyoruz ve sonra geri dönüyoruz.

Son yer egzersizi ile aktivitemizi sonlandırıyoruz. Kollarımız ve bacaklarımız uzanmış şekilde karnımıza yatalım. Buradan alt ve üst uzuvları kaldırıyoruz sonra kafayı hafifçe geriye doğru yatırıyoruz. 10 saniye pozisyonda kaldıktan sonra rahatlayabiliriz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ