Gazete Hakimiyet


Kahvaltı sofralarınıza veya davet sofralarınıza mutfakta çok zaman kaybetmeden kolaylıkla yapabileceğiniz puf puf kabaran peynirli rulo börek tarifi bundan sonra favori börek tariflerinizden biri olacak. İşte merak edilen puf puf kabaran peynirli rulo börek tarifi…
Kahvaltılarınıza veya akşam çay saatlerinizin yanına kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz puf puf kabaran sodalı peynirli rulo börek tarifimizin hayranı olacaksınız. Bir yiyenin mutlaka ikinci dilimi de isteyeceği puf puf kabaran sodalı rulo böreğin tarifini misafirlerinize vermeye hazır olun. İşte çok merak edilen puf puf kabaran sodalı peynirli rulo börek tarifi şöyle;
MALZEMELER
5 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
2 kase beyaz peynir
2 büyük kase kaşar peyniri
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı ekleyelim ve malzemeler güzelce birbirine karışana kadar tel çırpıcı ile çok iyi çırpalım. Sonra karışımın üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, ince ince kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Tezgahın üzerine yufkamızdan bir tanesini serelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim. Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı da serelim ve tekrar sosumuzdan gezdirerek her yerine eşit bir şekilde gelmesini sağlayalım. Yufkalarımız bitene kadar soslayarak üst üste sermeye devam edelim. Son kat yufkamızı da serip iç harcını yaydıktan sonra yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde dikkatlice rulo haline getirelim. Elde ettiğimiz ruloyu 3 eşit parçaya bölelim.

basliksiz-3.jpg

BU BÖREĞİN TADINA DOYAMAYACAKSINIZ

Ayrıca bu şekilde elde ettiğimiz bu börekleri ister rulo şeklinde ister dilimleyip buzluğunuza da kaldırabilirsiniz. Elde ettiğimiz ruloları dinlenmesi için tezgahın üzerinde streç filmle kaplayalım. Diğer rulo böreklerimize de bu işlemi uygulayalım. Streç filme sardığımız rulo böreklerimizi tam 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Dinlenen böreğimizi dolaptan alalım ve bıçakla dilimleyerek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine sürmek için derince bir kasede yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım.

lor-peynirli-rulo-borek.jpg

Ardından börek dilimlerinin üzerine yumurta fırçası ile sürerek önceden ısıtılmış 200°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için böreklerimizin pişip pişmediğini mutlaka kontrol edelim. Fırında pişen böreklerimizi servis tabağına alalım ve servis edelim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ