Gazete Hakimiyet

Yabancı sermayeli Humex isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları çekim işlemine kapatıldı, platformun kurucularının 20 milyon dolarla kaçtığı iddia edildi. 2 bin 500 kadar kişinin mağdur edildiği ileri sürülürken, mağdur edilenler arasında 75 şirket çalışanı olduğu da kaydedildi.
TRT Haber’de yer alan habere göre kısa süre önce Türkiye’de faaliyete geçen yabancı sermayeli HUMEX isimli kripto para borsası, yüksek kâr marjı vaat ederek günden güne kullanıcı sayısını artırdı. Avukat Mehmet Tufak Koçak, “Humingbırd teknoloji yatırım şirketi ülkemizde 2021 yılında faaliyete geçmiş bir şirkettir. Yaklaşık yirmi milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye’ye geldiklerini söyleseler de ticaret sicilinden anlıyoruz ki yüz bin Türk lirası kadar bir sermayeleri var” bilgilerini verdi.
20 MİLYON DOLARLA KAÇTIKLARI İDDİA EDİLİYOR
Platformun kurucusu F.Ç.E.‘nin ve CEO’su T.K.’nin 20 milyon dolarla yurtdışına kaçtıkları öne sürülüyor. Çinli yöneticinin kendi ülkesinde dolandırıcılık suçundan hüküm giydiği ve bu nedenle Malezya vatandaşlığına geçtiği de iddialar arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ