Gazete Hakimiyet

Bu tatlıyı yapan bağımlısı oluyor! 3 katlı pastadan farksız kadayıflı irmik tatlısı yapması çok basit ve oldukça zahmetsiz. Lezzeti ve hazırlanış kolaylığı sayesinde en sevilen sütlü tatlılardan biri olan kadayıflı muhallebi sizlerle. Lezzeti ve hazırlanış kolaylığı sayesinde en sevilen sütlü tatlılardan biri olan kadayıflı muhallebi sizlerle.

3 KATLI KADAYIFLI İRMİK TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
200 g kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı ceviz

Muhallebisi için:

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik (çok tepeleme olmasına gerek yok normal doluluk yeterli)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

3 KATLI KADAYIFLI İRMİK TATLISI TARİFİ HAZIRLANIŞI

Tereyağını uygun bir tavaya alın ve eritin.
Tereyağı eridikten sonra şekeri ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
Ardından kavrulmuş kadayıfları ekleyin. Fıstıkları ekleyerek kavurmaya devam edelim. Zaten kavrulmuşsa 3-4 dakika kavurmanız yeterlidir.

1-003.jpg
Kavrulmuş kadayıfımızı ateşten alıp soğuması için ayrı bir kaba aktaralım. Tencerenin ısısıyla kızartmaya devam ederseniz tavada bırakmak yanabilir o yüzden ayrı bir kapta yemenizi tavsiye ederim.
Bu arada muhallebiyi yapmaya başlayalım. Süt, irmik ve şekeri tencereye alıp topak kalmayacak şekilde karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi’nin altını kapatın, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. 3 defa kadayıf kullanacağımıza göre kadayıfımızı 3 parçaya bölelim. Servis tabağına koyduğumuz kalıbımızın altını birinci parça kadayıf ile kaplayıp kaşıkla bastırarak sabitliyoruz.

Muhallebimizin yarısını kadayıfların üzerine döküp pürüzsüz hale getiriyoruz. Kalan kadayıf ve muhallebi ile aynı işlemi bir sıra daha tekrarlayalım.
Kalan kadayıflarla üzerini kapattıktan sonra tatlımızı soğumaya bırakın.
Tatlımız soğuduktan sonra kalıbımızı çıkarıp zevkimize göre süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ