Gazete Hakimiyet

Kartal Ak Parti’den müthiş açıklamalar

Kartal Ak Parti’den müthiş açıklamalar

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek iddialarda bulundu. İBB ve Kartal Belediyesi hakkında açıklamalarda bulunan Taşyürek, hedeflerinin kayıkçı kavgası olmadığını dile getirdi.
TAKSİLER ÇÜRÜYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibini beceriksizlikle suçlayan AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, reklam ve algı belediyeciliğinin İstanbul’u kötü günler yaşattığını söyledi. İhalelerin şeffaf bir şekilde yapılmadığını ve İstanbul halkının vergilerinin peş keş çekildiğini öne süren Taşyürek, deniz taksilerle ilgili ise iddialarda bulundu. İBB’nin basiretsiz yönetiminin İstanbullulara zarar ettirdiğini dile getiren Taşyürek, 50 adet deniz taksi alındığını ve iki ayrı ihale gerçekleştirildiğini vurguladı. Deniz taksilerin işletilemeyerek, Haliç’te çürümeye terk edildiğinin altını çizdi. İBB’nin youtuberlere Kültür A.Ş üzerinden sosyal medyada paylaşımlar yapılması için günlük 10 bin TL verildiğini de açıklarken halkın parasının futürsuzca harcandığına dikkat çekti. AK Parti ilçe Başkanı Ebubekir Taşyürek hazırlanan denetim raporuna göre; yatırım oranlarının düşürüldüğünü bura rağmen İBB’nin borcunun 57 milyara yükseltildiğini söyledi. Taşyürek İmoğlu’nun eski milletvekillerini, partilileri ve yakınlarını İBB İştiraklerinde işe aldığını kaydetti.
GÜCÜMÜZÜ MİLLET VERİYOR
İlçe Belediyesi’nin de İBB’den farkı olmadığını vurgulayan Taşyürek, Kartal’da karikatür belediyeciliği yapıldığını söyledi. Milletin oyunun çanta da keklik görüldüğünü söyleyen Taşyürek, AK Parti olarak güçlerini milletten aldıklarını ifade ederek, 2023 ve 2024 seçimlerinde vatandaşların muhalefete bir kez daha ders vereceğini kaydetti.
İDDİALAR YENİLİR İÇİLİR DEĞİL
Daha sonra soz alan Kartal Belediye Meclis Üyesi Haydar Göksoy ise, denetim ve faaliyet raporlarının görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısındaki iddialarını tekrarladı. CHP’nin Kartal’da tek bir çivi bile çakamadığını dile getiren Göksoy, geçen yıl 343 milyon lira bütçesi olmasına rağmen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatlerini bile yerine getiremediğinin altını çizdi.
Kartal Belediyesi’nin 586 milyon TL borcunun olduğunu vurgulayan Meclis Üyesi Haydar Göksoy,  kültür ve sanat etkinliklerine fahiş fiyatların ödendiğine dikkat çekerken yapılmayan Cumhuriyet yemeğine ise 90 bin TL ödendiğini iddia etti. Kartal Belediyesi yönetiminin harcamalarını vatandaşların vicdanına bıraktıklarını söyleyen Göksoy, kendi dönemlerinde yapılan prestij caddelerinin yeni yapıldığı şeklinde algı oluşturulduğunu sözlerine ekledi. Kardeş belediyelere aktarılan paralar hakkında da açıklamalarda bulunan Göksoy, “Altınok Öz döneminde Büyükşehir tarafından Kartal’a 2 Milyar TL yatırım yapıldı. Şimdi tokmakta davulda onlarda ama hiçbir şey yapılmıyor. İktidarda 5 yılları var. Eğer bu zaman zarfında Kartal halkına 1 milyar TL yatırım yapmazsanız, bizim karşımıza yatırım yaptık diye çıkamazsınız” diye konuştu.
EVRAKTA GÖRÜNMEYEN BORÇ
AK Parti Meclis Üyesi Avukat Muammer Bektaş ise Kartal Belediyesi’nin borcunun tahakkuk ettirilmemişlerle birlikte 800 milyonu geçtiğini iddia ederek, “Kartal halkının artık hizmet beklentisi kalmadı. Borçları azaltsınlar. Borç ödemek için emlak vergilerine yüzde 300 zam yaptılar”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ