Gazete Hakimiyet

Tuzla’da doğuştan bir eli ve parmakları olmayan Zeynep Düzgün (19)hem saz çalıyor, hem de şarkı söylüyor. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvar’ın da eğitim hayatını sürdüren, ailesinin ve arkadaşlarının moral kaynağı olan Zeynep Düzgün’ün azmi çevresindekilere de örnek oluyor.
MÜZİKLE TANIŞTI
19 yaşında olan Zeynep Düzgün’ün doğuştan bir eli ve parmakları yok. Engelli olmasına rağmen başarılı bir ilk okul eğitimi gören Düzgün hayata küsmeyerek kendisini sürekli geliştirmeye başladı. 2017 yılında Tuzla Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde şan, piyanı ve kurslarına başladı. Kendisine konservatuvar hedefi çizen genç kız, farklı üniversitelerin yetenek sınavlarına girerek büyük başarı sağladı. Düzgün, gençlik gemisinde aldığı müzik kurslarıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümünü kazandı.
DEZEVANTAJ GÖRMEDİ
Parmaklarının olmayışını dezavantaj olarak görmeyen Zeynep, şimdi ise sık sık geldiği Gençlik Gemisi’ndeki kursiyerlere moral ve cesaret veriyor. Bağlama’nın çocuk hayali olduğunu dile getiren Zeynep, ” Bunun yanında İstanbul Üniversitesi’nde de okumak en büyük hayalimdi. Ortaokuldayken, İstanbul Üniversitesi’nin önünden geçerken, ‘Ben bu okulda okuyacağım’ diyerek kendimi inandırdım. Oradan başlayan bir hayalim, doğum günümde hediye gelen bağlama ile gerçeğe dönüştü. Bağlama’yı evimin duvarından indirerek, biraz geç başlamama rağmen,  hayalimi gerçekleştirdim. Zorlandığım süreçleri kendime olan güvenimle aştım.  İlk okulda iken okulda okuduğum şiirlerden dolayı aramda bir bağ oluşan mikrofon merakını bağlama ile birleştirdim”dedi.
Sık sık Tuzla Belediyesi gençlik gemisine giderek buradaki kursiyerlere moral ve güç veren Zeynep Düzgün, “Sınavlara girdiğim zaman şaşırdılar. Beklemiyorlardı. Beni gördüklerinde ‘Ne yapabilir’ diyorlardı. Sınav sonucunda birçok okul kazandım. Her okulda, ‘Daha fazla ne yapabilir’ önyargısı vardı. Fakat neler yapabileceğimi gösterdim”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ