Gazete Hakimiyet

Kartal Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi yarın açılıyor. Petrol iş mahallesinde bulunan merkezde kadınlar yaşadıkları sosyal, hukuki, ekonomik ve psikolojik sorunlarına çözüm bulacaklar.
Kartal Belediyesi, kadınların, ailelerin ve çocukların sorunlarına karşı daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla, bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurdu. Merkezde Kartallı kadın ve çocuklara ihtiyaçları doğrultusunda destek verecek uzman psikolog, pedagog ve sosyologların yanı sıra; hızlı ve etkili şekilde iletişim sağlayacak çeşitli kurum ve üniversitelerden gönüllü destekçileri de içinde barındıracak. Merkezin Müdürlüğünü ise Kreş müdürü Enif Dipşar atandı.
YARIN AÇILACAK
Kartal Belediyesi bünyesinde bulunan müdürlük, kadınların yaşadıkları; sosyal, hukuki, ekonomik ve psikolojik sorunların çözümü için önemli bir adım atarak Kadın Danışma Merkezi’ni açıyor. Merkez kadınların yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için yarın sabahtan itibaren Petroliş Mahallesi Sancaktar Caddesi üzerinde kapılarını açıyor. Açılışa Başkan Gökhan Yüksel ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’de katılacak. Kadınları psikolojik, sosyal ve ekonomik olarak güçlendirmeyi hedefleyen merkezde kadınlar arasında dayanışma ağı oluşturacak. Ayrıca kadınların; kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri; aile, arkadaşlık, iş hayatında kendilerini daha iyi ifade edebilmelerinin sağlanmasına yönelikte çalışmalar gerçekleştirilecek.
Suçluluk duyguları ve korkularıyla başa çıkmayı da kadınların öğrenmesini sağlayacak olan Kadın Danışma Merkezi,

Çocuk ve kadınların; öfke kontrolü sorunları, depresyon ve kaygı, sosyal ilişki ve uyum problemleri, aile içi/ çiftler arası iletişim sorunları, travma, yas, çocukluk ve ergenlik dönemi sorunları ile sınav kaygısı konularında psikoloji destek de verecek.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ