Gazete Hakimiyet

Kartal Sahil bölgesinin mevcut hali
DDY’nin sorumluluk alanındaki alt geçitleri kaderine terk etti. Hem bakmıyor, hem bakılmasına izin vermiyor.
AK Parti Kartal İlçe teşkilatı da bu görüntülerden sorumlu.
DDY’nin sorumsuzluğu Kartal’ı cezalandırıyor.
İBB’nin hazırladığı ancak DDY’nin izin vermediği proje…
DDY Kartal’ın geleceği ile oynuyor. Bu projelere izin verilse Kartal daha modern bir kent olacak.
Hem yapamıyorlar, hem de yapanı engelleyerek Kartal cezalandırılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin büyük cazibe merkezi haline dönüştüreceği Neyzen Tevfik Meydanı ve çevre düzenlemesi siyasetin kurbanı oluyor. Şimdiye kadar tüm değerleri yok edilerek yıllardır cezalandırılan Kartal’a bir darbe de Devlet Demir Yolları vuruyor.
BIÇAK GİBİ SAPLADI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Devlet Demir Yolları’nın Marmaray çalışmaları kapsamında, yerini değiştirerek ilçenin kalbine bıçak gibi sapladığı mevcut istasyon bölgesinin atıl durumdan kurtularak, Kartal’ı cazibe merkezine dönüştürecek proje hazırladı. Kartal’ın meyhaneler sokağı olarak bilinen ve ailelerin girmeye çekindiği üstelik caminin de bulunduğu başta Hamam Sokak olmak üzere Hürriyet, Ankara, Rıhtım ile Spor Caddelerini kapsayan düzenleme projeleri çizildi. Kartal’ın kaderini değiştirecek olan projeler yüklenici mimarlık bürosu tarafından geçtiğimiz Şubat ayında İBB’ye teslim edilerek onay için Anıtlar Kuruluna gönderildi. Proje de Devlet Demir Yollarının sorumluluğu içinde yer alan ancak kaderine terk edilerek çöplüğe dönüşen üstelik ilçe için büyük güvenlik sorunu da yaratmaya başlayan alt geçitlerin Kaykay Pisti, Amfi tiyatro-toplanma, müzik dinleti ve kültürel faaliyetleriyle birlikte çocuk oyun alanları, satış birimleri ile Cafelerin yer alacağı geniş bir meydana dönüştürülmesi planlandı.  109.875 m²’lik alan içinde uygulanacak olan proje de peyzaj alanları, reaksiyon, yeşil alan ve oturma alanları da oluşturulurken, bölge de bulunan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin de yenilenmesi tasarlandı. Kartal’ın Katma değerine büyük katkı sunacak olan proje de  kurulun isteği doğrultusunda bir takım düzenlemeler de yapılarak son hali verilerek ihale aşamasına getirildi. 
SİYASETİN KURBANI OLDU
Arabalı vapur, SSK ve Yakacık Hastaneleri, Tekel, İDO iskeleleri kapatılarak ilçenin başta ekonomik olmak üzere sosyal yönden de gelişmesine de katkı sunan değerleri tek tek yok edilerek cezalandırılan Kartal’a bir darbe de Devlet Demir Yolları tarafından vuruldu. Tren yolu üzerindeki bölge ile sahil kesimini bir birine kesintisiz olarak bağlayacak olan ve ihale aşamasına getirilen projenin hayata geçirilmesi için İBB Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Altyapı Projeler Müdürlüğü’nün yanı sıra Kartal Belediyesi, AK Partili bürokratlar tarafından yönetilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Demir Yolları’na bölgenin tasarlanması için izin ve onay başvurusunda bulundu. Projelerin de tüm detaylarıyla birlikte gönderildiği Devlet Demir Yolları, aylardır konuyu sümen altı yapıyor. Siyasetin çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı Kartal’da DDY, tutumlarıyla adeta Neyzen Tevfik Meydanı ve çevresinin düzenlenmesini kilitledi. Devlet Demir Yolları’nın bu krizi ise Kartal’da ilk değil. Geçtiğimiz yıl da alt yapı yenileme çalışmalarında kriz çıkartan ve İstasyon alt geçidinde çalışmalara aylarca izin vermeyen DDY, ilçenin felç olmasını sağlamıştı.
AKTİF KULLANIM SAĞLANACAK
Projenin DDY’nin engeline rağmen kısa süre içinde start verileceğini dile getiren Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Proje alanımızda Marmaray hattının geçmesiyle mekânsal olarak bölünen ve kullanımı kısıtlanan meydan alanının Kartallılar tarafından aktif kullanımını sağlamak amacıyla düzenleme yapılacak. Projenin bitmesiyle birlikte Kartal ışıl ışıl olacak. Eski futbol sahasının da çeşitli fonksiyonlarla
otoparkı, bedestanı ve alanıyla kent merkezine kazandırılmasıyla, bu iki alanın birbiriyle ve sahille bağlantısı kurularak yeşil alan sürekliliğinin sağlanmasını amaçlıyoruz” dedi. 
İMALATA BAŞLIYORUZ
Kartal’da yapımı sona eren Atatürk Parkına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, DDY’nin Kartal’a hizmete yönelik izin yazılarına cevap vermemesini şaşkınlıkla karşıladığını ve takdirini de halka bıraktıklarını vurguladı. Alanın Devlet Demir Yolları’na ait kısımların dışında başlatılması için talimat verdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Projenin uygulanacağı alan içinde DDY’nin metruk alanları mevcut. Projemiz ile bu alanlar Kartal’a hizmet vermeye kazandırılacaktı. Ne yazık ki Devlet Demiryolları, tren yolunun alt kısmında bulunan, alanlarla ilgili düzenleme yapma talebimize aylardır cevap vermiyor. Marmaray’dan inenler ile Kartal’a gelenleri karşılayacak olan ve sahile doğru uzayacak meydan projemizde DDY’nin sorumluluğu içindeki yerleri devre dışı bırakıyoruz. Biz bize ait kısımları bitireceğiz” dedi. Bölgenin Kartal için çok önemli olduğunu kaydeden İmamoğlu, Kartalın sahil kesiminde yeniliklere devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, “Kartal’ın sahiline yakışan balık satış alanlarını da hizmete sokacağız. İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Kartal tarihinin en güzel dönemini yaşayacak” diye konuştu.

Neyzen Tevfik Meydanı ziyarete gelenlerin içini karartıyor.

Zincirleri kırın!
Hasan DEMİR YAZIYOR
AK Parti’nin Kartal’ı yerel seçimlerde kaybetmesinin bedelini Devlet Demir Yolları ödetiyor. Eski yerinde kalması gereken, istasyon DDY tarafından seçim sonrasında Marmaray planlarında yapılan değişiklik ile yeni yerine konuşlandırıldı.
Adeta ilçenin kalbine bıçak sokuldu, can çekiştiriliyor.  
İstasyonun içi temiz, her tarafı pırıl pırıl. Ancak içinin temizliğine bakmayın.
Altı ve çevresi mezbelelike dönüşmüş. Tam bir pislik yuvası.
Kartal’a yakışmayan görüntüler…  
Fotoğraflarda gördüğünüz bu görüntüleri inanın Kartal halkı hiç  hak etmiyor, üstelik içine sindiremiyor. İnanıyorum ki, bu görüntüler AK Parti teşkilatını da rahatsız ediyor. AK Parti teşkilatının da içlerine sindirebildiklerini zannetmiyorum.
Buradan AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek’e sesleniyorum.  
Kartal halkının vicdanında yer alan “AK Parti Kartal’ı cezalandırıyor” algısını ortadan kaldırın.
Artık gelin zincirleri kırın…
Kartal halkının beklediği çağdaş bir kent olma yolunda büyük adım atacağı, iki yakasını bir araya getirecek bu projenin önündeki engeli kaldırın. Bu projeyi siyaset üstü tutarak, Devlet Demir Yolları’ndan aylardır çıkmayan onay yazısını alın. Bunu büyük değer verdiğinize inandığım, suyunu içtiğiniz, ekmeğini yediğiniz, havasını kokladığınız Kartal için yapınız. Stat projesinde saatler içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ihalenin iptal edilmesine yönelik aldığınız yazı da gösterdiğiniz hassasiyeti burada da gösterin.
Zincirleri kırınki; Kartal’ın önünde bir engel değil çağdaş bir kent olmasının hayalini sizin de kurduğunuzu bu halk görsün. Kartal halkının aklında yer alan “AK Parti Kartal’ı cezalandırıyor” algısını bu halkın aklından silin atın. İnanın bu halk her birinizin isimlerini altın harflerle Kartal tarihinin altın sayfalarına yazacaktır.      

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ