Gazete Hakimiyet

Türk futboluna ismini altın harflerle yazdıran ve taçsız kral lakabıyla tanınan ve 13 Eylül 1991’de geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Metin Oktay, ölüm yıldönümünde unutulmadı. Kartal Belediyesi ile Kartal Amatör Spor Kulüpleri birliği (KASK) işbirliği ile Metin Oktay’ın ölüm yıldönümünde futbol turnuvası düzenlendi.
Atalar da yeni hizmete açılan Spor tesislerinde 12-13 yaşındaki genç yeteneklerin katıldığı futbol turnuvasına Kartal’da bulunan 16 takım iştirak etti. Üç hafta sürecek olan ve hafta sonları oynanılacak turnuvanın şampiyonasına ödül verilecek.  Turnuvanın açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, KASK Başkanı Nasır Süleymanoğlu, Kartal Belediyespor Başkanı ve Meclis Üyesi Umut Daştan, turnuvaya katılan amatör spor kulübü başkan ve yöneticileri ile genç futbolcuların aileleri katıldı. Gazetemiz Sahibi Hasan Demir’in de katıldığı turnuva da konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Düzenlenen Metin Oktay isminin verilmesi Türk milletinin vefasının bir ö gösteriyor. Atatürk’ün dediği gibi, mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara minnet duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur. bundan dolayı KASK başkanı ve Spor İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”dedi.
Gazetemize turnuva ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan KASK başkanı Nasır Süleymanoğlu ise “Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay’ı çocuklarımıza tanıtmak ve adını yaşatmak amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Hedeflerimiz arasında çocuklarımız arasında birlik ve beraberliği sağlamak, sporu sevdirmek, birbirleriyle bir anılarının olmasını sağlamaktır. Bu turnuva katılan her kesin hayatında bir iz bırakmıştır. Sporda şiddetin azaltılması dostluk, kardeşlik, hoşgörü ve centilmen davranışların ön plana çıkarılması amaçlanmıştır”dedi.

METİN OKTAY KİMDİR?

Metin Oktay 2 Şubat 1936’da İzmir Karşıyaka’da doğdu. Golcülüğü ve yaşadığı gol krallıkları sayesinde “Taçsız Kral” lakabıyla da anılmaktadır. Futbol kariyerine 1952 yılında, İzmir’in yerel takımlarından Damlacık Spor’da başladı. 1954-55 sezonu öncesinde İzmirspor’a transfer olarak profesyonel kariyerine başladı. Buradaki tek sezonunda İzmir Profesyonel Ligi şampiyonluğu ve gol krallığı yaşadı. 1955’te Galatasaray ile anlaştı. 1956-56 ve 1957-58 sezonlarında İstanbul Profesyonel Ligi şampiyonlukları yaşarken; ligde attığı gollerle üç sezon üst üste gol kralı oldu. 1959’da kurulan Milli Lig’de de gol krallıkları yaşamaya devam etti ve ligin ilk üç sezonunda gol kralı unvanını korudu. Palermo’da süren kısa süreli futbol kariyerinin ardından Sarı-kırmızılı takımdaki ikinci döneminde üç lig, dört Türkiye Kupası ve iki Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı. Öte yandan 1962-63, 1964-65 ve 1968-69 sezonlarında üç gol krallığı daha elde etti. 1962-63 sezonunda attığı 38 gol, onu Süper Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu yaptı. Galatasaray formasıyla toplamda 324 lig maçına çıkan Oktay, attığı 294 golle hem Galatasaray’ın hem de Türk futbolunun en çok gol atan oyuncuları arasına girdi. İlk kez 1955 yılında giydiği Türkiye Milli Futbol Takımı forması altında 36 maça çıktı ve 19 gol atmayı başardı. Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlük, yöneticilik ve çeşitli gazetelerde spor yazarlığı yaptı. 13 Eylül 1991’de, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ