Gazete Hakimiyet


İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yollara kadar işgal ederek hem yaya hem de araç trafiğini engelleyen Kartal’daki restaurant ve Cafe işletmelerine baskın düzenledi.
Haber Merkezi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri Kartal’ın sahil kesiminde bulunan restauran, Cafe ve Barlara işgal baskını düzenledi. Operasyonda zabıta ekipleri işletme sahiplerini uyararak, kaldırım ve yollara konulan masaların kaldırılması noktasında uyardılar.
Kartal’ın sahil kesiminde bulunan restaurant, Cafe ve Barlar yaz aylarında masa atarak  yaya kaldırımlarını işgal ediyorlar. İşgal işini daha da abartan işletme sahipleri yollara da masaların yanı sıra bira varilleri yerleştirerek trafiği engelliyorlardı. Bazı işletmelerin cadde kenarlarına botanik bahçesi de yaptıkları görülürken ortaya çıkan manzara ise vatandaşların büyük tepkilerine neden oldu.
OPERASYON DÜZENLENDİ
Kaldırımlardan yürümenin imkansız hale geldiği Kartal’daki işletmelere yönelik İstanbul Büyükşehir Belediye zabıtası baskın düzenledi. Yaklaşık 50 zabıta ekibinin yanı sıra sivil ve resmi polis ekiplerinin de destek verdiği baskında işletme sahiplerinin işgallerine son verilmesi için uyarıldılar. İBB Anadolu Yakası Zabıta Müdürü Nazan Başelli’nin yönettiği baskında müşterilerin de karışması sonucunda ise zaman zaman gergin anlar yaşandı.
BİR AY SÜRE İSTEDİLER
Kaldırımları, caddeleri işgal eden işletme sahipleri Zabıta Müdürü Nazan Başelli’den ise kendilerine yaz sezonu sonuna kadar süre verilmesini istediler. Esnaflar, İBB’nin ekmekleri ile oynadığını dile getirerek “Pandemiden dolayı uzun süre kapalıydık. Borçlarımız birikti. Vatandaşlarımız eğlenceye hasret kaldı. Yaz sezonunun bitmesine bir ay var, izin verin bu süre de buralara masalarımızı atalım”dediler. Bunu kabul etmeyen Zabıta Müdürü Nazan Başelli ise “Bugün size operasyon yapıp işgal edilen yerlerdeki masalarınızı kaldırmaya gelmedik, sadece uyarıda bulunmaya geldik. Buralar yayalara ait ve rahat geçemiyorlar. Eğer bu işgaliyeye birkaç gün içinde son verilmezse aniden ansızın tekrar geleceğiz”dedi.   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ